Viitorul gastronomiei – robotul care lucrează ca ospătar?!

În Mariazell, robotul „Bella” a devenit o atracție pentru clienți

Pe vremuri erau doar o viziune, acum chiar există: roboți care lucrează pentru noi. Cu „Bella”, familia Pirker vrea să facă mai atractiv al treilea restaurant din Mariazell. Acest lucru pare să funcționeze, după cum arată reporterii ziarului „Krone”.

“Dragă oaspete, mâncarea este aici”, sună o voce blândă de la prima masă de pe terasa cu vedere la piața principală a unui local din Mariazell. E robotul gastro. Oaspeții servesc cu entuziasm prăjiturile, sandvișurile și cafeaua, de pe rafturile pe mai multe niveluri, ale robotului, pe care sunt transportate farfurii și pahare. „Bella” este noua vedetă din snack barul gourmet din Stiria Pirker.

„Astăzi, vedem pentru prima dată așa ceva!”- spune Beate Waxwender. Din Graz, ea a făcut pelerinajul la Mariazell cu Pauline Steinberger și acum se revigorează după plimbare. „Cred că este o idee grozavă, pentru că este greu să angajezi personal!”- intervine prietenul Beatei.

O atracție în noul bar
Dar nu acesta a fost motivul real al achiziției tehnice. „Scopul a fost implementarea unui concept modern aici. Suntem o companie care păstrează tradiția, dar este cunoscută și pentru inovații!” – explică directorul general al firmei, Katharina Pirker. Soțul ei, Georg Rippel-Pirker, subliniază și el: „Colegul de muncă nu trebuie să înlocuiască personalul, ci să-i sprijine. „Bella” aduce varietate companiei, simplifică procesele și oferă divertisment!”

„Robotul aduce o experiență suplimentară, mai ales pentru copii!” – arată Pirker. Observați că, atunci când nivelul de zgomot crește, de îndată ce „Bella” trece pe lângă masa unui grup de elevi. „Uite, iată-l din nou!”- se bucură un băiat, care nu poate să-și ascundă uimirea. Și ceilalți oaspeți, cu greu își pot abate privirea. „Bella” este în mod clar o atracție aici.

Robotul evită cu pricepere orice obstacol și se întoarce fără greșeală, pentru a prelua noi comenzi. O singură comandă prin afișaj, apoi trece la următorul tabel. „Bella” a fost programată în avans și are, de asemenea, propriul sistem de camere, pentru orientare!”- spune Pirker. Robotul arată ca un utilaj de serviciu, cu o față digitală de pisică. În timp ce ochii ecranului le fac cu ochiul oaspeților, aceștia pot auzi, ocazional un mieunat. „Cred că e amuzant!”- zâmbește Rippel-Pirker cu satisfacție.

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Rețeaua 3G va fi închisă – multe telefoane mobile vor fi în curând inutilizabile

  Furnizorii de telefonie mobilă vor opri rețeaua 3G până la sfârșitul anului. „Astăzi” explică ce înseamnă acest lucru pentru tine și ce ar trebui să faci. Cei trei mari furnizori…

  Telefoanele Android au o caracteristică utilă despre care aproape nimeni nu știe

  Smartphone-urile Android moderne funcționează acum atât de bine încât cu greu trebuie să dai o mână de ajutor. Totul funcționează ca un ceas și aproape ca prin magie. Cu toate…