Spartphone-ul de lux chinezesc Vivo X80 Pro, în teste!

Noul model de telefon promite să spargă piața!

Marca chinezească de smartphone-uri Vivo concurează cu Apple și Samsung, pe segmentul de lux! Noul Vivo X80 Pro, la prețul de 1100 de euro, ar trebui să concureze cu flagship-urile scumpe ale rivalilor cu cel mai recent hardware și cameră foto Zeiss! Acesta a încheiat testele cu brio! Detalii tehnice precum stabilizarea video a cardului sofisticată și un scanner cu deget foarte mare, fac o impresie destul de bine gândită. Noul smartphone de lux al lui Vivo nu trebuie să se ascundă de concurență, când vine vorba de funcții: Cu Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1, modelul X80 Pro are unul dintre cele mai puternice procesoare pentru smartphone-uri în prezent, este echipat cu 12 Gb de memorie RAM și 256 Gb de memorie flash. Deci, e bine echipat chiar și pentru jocuri 3D solicitante și are suficient spațiu de stocare!

Afișaj excelent, cu frecvență de cadre adaptivă!
Un afișaj HDR OLED strălucitor, cu o rată de reîmprospătare adaptivă de 120 Hertz, rezoluție clară, de 3200 x 1440 pixeli și diagonală de 6,78 inchi, asigură o calitate excelentă a imaginii. Vivo a oferit modelului X80 Pro un scaner de amprentă foarte mare pe afișaj, care permite deblocarea biometrică a dispozitivului, deosebit de rapid și fiabil.

Cameră Zeiss, cvadruplă și sofisticată!


O atenție deosebită a fost acordată sistemului de camere cvadruplu, dezvoltat în comun cu specialistul german în optică, Zeiss. Acesta E

este alcătuit dintr-o cameră luminoasă (F/1.57) de 50 de megapixeli, cu stabilizare optică a imaginii, o cameră cu unghi larg de 48 de megapixeli (F/2.2) și două camere cu zoom stabilizat optic, cu mărire de două până la cinci ori și o rezoluție de 8-12 megapixeli. Camera cu zoom dublu (F/1.85) este semnificativ mai rapidă decât obiectivul periscopului (F/3.4), cu o mărire de cinci ori. Videoclipurile sunt înregistrate la o rezoluție maximă de 8K (30 de cadre pe secundă).

În testul practic, sistemul de cameră nu lasă nimic de dorit: în condiții de lumină bună, camera principală oferă fotografii la nivelul camerei compacte și produce rezultate clare și luminoase, chiar și cu o iluminare mai puțin decât optimă. Camera cu unghi larg are, de asemenea, un mare succes, prin rezoluția ridicată și intensitatea luminii. În lumină bună, camerele cu zoom oferă rezultate clare, până la un factor de zoom de 15. Cu o mărire și mai mare, claritatea și nivelul de detaliu scad considerabil. La înregistrarea videoclipurilor, stabilizarea cadrului lasă o impresie excelentă: mâinile tremurânde sunt compensate cu o fiabilitate impresionantă. Camera frontală de 32 de megapixeli oferă și rezultate impecabile.

Radio modern, fără jack, fără microSD!

Echipamentul radio este la zi: noul flagship al Vivo poate fi operat în rețele 5G, cu un tarif adecvat și oferă, de asemenea, un standard WLAN, contemporan cu Wi-Fi 6. Bluetooth, versiunea 5.2, este la bord, există și NFC și un blaster cu infraroșu, cu care dispozitivul poate fi folosit ca telecomandă universală. Serviciile obișnuite de navigație – GPS, GLONASS, BeiDou, Galileo, QZSS, sunt și ele incluse. Smartphone-ul X80 Pro are două sloturi pentru carduri SIM, dar nu veți găsi un slot pentru carduri de memorie sau o mufă pentru căști!

Operare ușoară și manevrabilitate!
Optica și acustica actualizabilă și manopera corespund clasei de preț: X80 Pro este rezistent la praf și la apă, conform specificației IP68, carcasa este formată dintr-un cadru metalic și un spate din sticlă rugoasă. Cu toate acestea, acesta este extrem de alunecos, ceea ce, în combinație cu afișajul curbat, peste marginea dispozitivului și dimensiunile ample ale dispozitivului de 220 de grame, nu contribuie neapărat la manevrarea în siguranță. Utilizarea carcasei incluse are sens și din cauza sistemului de camere, care iese din carcasă.

Încărcător rapid  și puternic!
Noul model este apreciat și pentru că iese din tiparele obișnuite pentru smartphone-urile din clasa 1000 de euro: Vivo nu include doar o husă de protecție cu X80 Pro, ci și un încărcător rapid, de 80 de wați! Acest lucru permite ca bateria de 4700 mAh din dispozitiv, să fie complet încărcată în 45 de minute. Alternativ, sunt acceptate și stațiile de încărcare wireless. Cu o încărcare completă, utilizatorii medii beneficiază de două zile de funcționare, de la acumulatorul incorporat. Cu toate acestea, utilizarea intensivă a jocurilor, cu o rată de reîmprospătare de 120 herți poate să consume bateria într-o zi!

Android 12, cu toate extrasele Google!
Software-ul telefonului este Android 12, inclusiv aplicațiile comune Google. Vivo folosește o interfață de utilizator internă numită FuntouchOS, care nu va reprezenta nici o provocare pentru cunoscătorii de Android și, printre altele, vine cu o aplicație de cameră bine realizată și funcțională. Există unele bloatware – un serviciu de streaming, două rețele sociale preinstalate, dar, extras potențial, dacă sunt nedorite, pot fi dezinstalate. Vivo X80 Pro a primit deja primele actualizări de software în perioada de testare, dar nu putem spune nimic despre oferta de actualizare pe termen lung.

Prețul mare îi va descuraja pe mulți și nici manevrarea nu va convinge pe toată lumea. În afară de asta, Vivo X80 Pro este un smartphone Android excelent, cu o cameră excelentă, un afișaj excelent, echipamente extinse, o manoperă curată și o putere de calcul mai mult decât suficientă. Cu scanerul său foarte mare și stabilizarea video cu cardan, se remarcă din mulțimea ofertelor din clasa de lux.

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Rețeaua 3G va fi închisă – multe telefoane mobile vor fi în curând inutilizabile

  Furnizorii de telefonie mobilă vor opri rețeaua 3G până la sfârșitul anului. „Astăzi” explică ce înseamnă acest lucru pentru tine și ce ar trebui să faci. Cei trei mari furnizori…

  Telefoanele Android au o caracteristică utilă despre care aproape nimeni nu știe

  Smartphone-urile Android moderne funcționează acum atât de bine încât cu greu trebuie să dai o mână de ajutor. Totul funcționează ca un ceas și aproape ca prin magie. Cu toate…