De la New York la Londra în doar 3 ore!

Este acest avion supersonic cu hidrogen viitorul călătoriilor aeriene?

Urmașul modelului Concorde se anunță un avangardist al zborurilor de călători

Start-up-ul american Boom Supersonic și-a dezvăluit noul avion de linie elegant, o aeronavă super rapidă, asemănătoare cu Concorde, care speră că va revoluționa modul în care zburăm și va reduce timpul de călătorie transatlantică la jumătate.

Supranumit „fiul lui Concorde”, aeronava Overture va putea transporta între 65 și 80 de pasageri din clasa business, cu o viteză de două ori mai mare decât a avioanelor de azi.

Compania spune că cel mai recent model de avion al său va reduce timpul de zbor de la New York la Londra la doar 3,5 ore și LA la Sydney la puțin peste 8 ore.

Potrivit site-ului euronews.com, Boom Supersonic a făcut cunoscut faptul că aeronava va funcționa cu combustibil de aviație 100%, zburând la viteze de Mach 1,7 peste ocean și puțin sub Mach 1 peste uscat.

„Am început acest proeict din cauza unora dintre percepțiile despre Concorde, care au venit înaintea noastră cu o aeronavă care, deși este frumoasă ca design și foarte rapidă, nu era durabilă nici din punct de vedere ecologic, nici din punct de vedere economic!” – a declarat Kathy Savitt, președintele și directorul de afaceri al Boom Supersonic, pentru Reuters la Farnborough Airshow.

Boom Supersonic
Imaginea arată redarea conceptului modelului de avion de linie „Overture” al lui Boom Supersonic. Boom Supersonic

„Încă din prima zi a programului, am decis că cele trei principii de bază ale noastre de proiectare au fost, desigur, viteza, dar și siguranța și, mai important, sustenabilitatea”- a spus Savitt.

„Și ceea ce înțelegem prin sustenabilitate, este că trebuie să putem opera această aeronavă sau să le permitem operatorilor noștri să ruleze Overture la zero emisii de carbon, să reducem nivelul de zgomot pe care le-ați văzut pe Concorde, precum și ca Boom Supersonic în sine să atingă zero emisii de carbon, cum ne-am propus să fim până în 2025, ca și companie” – a precizat Savitt.

Overture va folosi primul sistem automat de reducere a zgomotului din lume, zburând fără post-ardere, pentru o experiență mai liniștită atât pentru pasageri, cât și pentru comunitățile aeroportuare.

Experiența în zbor va fi și ea diferită, oferind afișaje de date head-up în ferestre și o vedere a stelelor și lunii prin acoperiș, atunci când navigați la 60.000 de picioare (18.288 m). Compania vizează un zbor inaugural în 2026. În așteptarea certificării, Boom Supersonic speră să ofere zboruri comerciale în 2029.

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Rețeaua 3G va fi închisă – multe telefoane mobile vor fi în curând inutilizabile

  Furnizorii de telefonie mobilă vor opri rețeaua 3G până la sfârșitul anului. „Astăzi” explică ce înseamnă acest lucru pentru tine și ce ar trebui să faci. Cei trei mari furnizori…

  Telefoanele Android au o caracteristică utilă despre care aproape nimeni nu știe

  Smartphone-urile Android moderne funcționează acum atât de bine încât cu greu trebuie să dai o mână de ajutor. Totul funcționează ca un ceas și aproape ca prin magie. Cu toate…