De ce ne e teamă, nu scăpăm: Inteligența artificială va înlocui mulți lucrători în următorii ani

Conform unui sondaj global realizat de Adecco Group în colaborare cu Oxford Economics, se estimează că inteligența artificială va duce la reducerea numărului de lucrători în mii de companii în următorii cinci ani.

Aproximativ 41% dintre cei 2.000 de directori chestionați se așteaptă să angajeze mai puțini oameni din cauza acestei tehnologii.

Inteligența artificială, din ce în ce mai abilă Rezultatele sondajului sugerează că inteligenta artificiala inclusiv cea generativă, care poate crea texte și imagini originale, ar putea schimba fundamental piața muncii și modul în care lucrează oamenii, în viitorul apropiat.Directorul general al Adecco Group, Denis Machuel, a subliniat că iinteligenta artificiala  reprezintă un factor major de perturbare în lumea muncii, menționând că anumite companii trebuie să ia măsuri pentru a se adapta la aceste schimbări și a evita perturbările inutile.

Aproximativ 46% dintre directorii intervievați au declarat că ar reloca angajații afectați de AI la alte poziții în cadrul companiei, în timp ce doi din trei intenționează să recruteze persoane calificate în domeniul AI.

Situația, posibil mai sumbră decât o arată sondajele

Cu toate acestea, situația este mai sumbră pentru lucrători decât sugerează alte sondaje, precum cel realizat de Forumul Economic Mondial, care indică faptul că un sfert dintre companii se așteaptă la pierderi de locuri de muncă cauzate de AI.

Deși unele companii văd inteligenta artificiala ca un avantaj și prognozează crearea de noi locuri de muncă, altele au fost nevoite să facă disponibilizări invocând implementarea acestei tehnologii.

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Rețeaua 3G va fi închisă – multe telefoane mobile vor fi în curând inutilizabile

  Furnizorii de telefonie mobilă vor opri rețeaua 3G până la sfârșitul anului. „Astăzi” explică ce înseamnă acest lucru pentru tine și ce ar trebui să faci. Cei trei mari furnizori…

  Telefoanele Android au o caracteristică utilă despre care aproape nimeni nu știe

  Smartphone-urile Android moderne funcționează acum atât de bine încât cu greu trebuie să dai o mână de ajutor. Totul funcționează ca un ceas și aproape ca prin magie. Cu toate…