
Noul gadget XAVER 1000 al firmei israeliene Camero poate revoluționa războaiele moderne
Potrivit site-ului https://mindmatters.ai/, noul gadget Xaver 1000, de la firma israeliană Camero, specializată în imagistică, poate oferi imagini cu ce se întâmplă în spatele unui zid, detectează și identifică dovezi de activitate.
Tehnologia poate afișa obiecte vii, în spatele pereților, la o rezoluție atât de mare încât poate detecta dacă o persoană este așezată, în picioare sau întinsă, chiar dacă a fost nemișcată o perioadă semnificativă. Părți specifice ale corpului sunt, de asemenea, detectabile, a spus compania.
După cum a precizat Shepard Media, utilizarea acestuia este ușoară și necesită o pregătire minimă și necesită doar un singur utilizator, care paote să folosească o interfață simplă, pe un ecran tactil încorporat de 10,1 inchi. Tehnologia poate pătrunde prin cele mai comune materiale de construcție, au declarat reprezentanții firmei Camero-Tech.
JOSHUA ZITSER, a declarat, pentru Business Insider, că „ NOUA TEHNOLOGIE MILITARĂ ISRAELIANĂ PERMITE OPERATORILOR SĂ „VADĂ PRIN ZIDURI”.
Este greu de imaginat că, dacă acest lucru funcționează, nu va fi utilizat pe scară largă de către non-militari – cu atât mai mult cu cât, în timp ce organizațiile naționale de apărare, poliție și securitate vor dezvolta tehnologii care să-l frustreze pe Xaver și imitațiile sale, cetățenii privați. va trebui să cântărească costurile și beneficiile. Dar este aici și trebuie să sperăm că face mai mult bine decât rău.
Scutul de invizibilitate – inutil!
În acest an, am remarcat, de asemenea, progresul în domeniul tehnologiei de invizibilitate: un „scut de invizibilitate”, care oferă aproape invizibilitate, este acum comercializat. Tehnica de bază este de a refracta lumina din fundalul subiectului către observator, creând un spațiu opac în care observatorul, altfel, ar fi văzut.
Dar scutul de invizibilitate nu va fi de mare folos împotriva tehnologiei Xaver-1000 TM , deoarece scutul depinde de manipularea luminii, de care tehnologia „see through walls” nu depinde.
Multe lucruri care au fost științifico-fantastice, se dovedesc posibile prin noile tehnologii. Trebuie să sperăm că lucrurile la care ne pasă sunt mai degrabă îmbunătățite decât puse în pericol.