SUA acuză China că sprijină eforturile de război ale Rusiei

Statele Unite susțin că Beijingul sprijină eforturile de război ale Rusiei în Ucraina prin furnizarea de tehnologie de drone și rachete, imagini prin satelit și echipamente, în cea mai amplă consolidare militară de la era sovietică, au declarat oficiali americani de rang înalt, vineri.

Potrivit unor oficiali care au dorit să-și păstreze anonimatul, președintele american Joe Bidena adus în discuție problema cu președintele chinez Xi Jinping în cadrul recentei lor convorbiri telefonice, iar aceasta este o temă de discuție cu aliații SUA din Europa și din întreaga lume.

Un oficial a afirmat că materialele chineze umplu golurile critice din ciclul de producție a apărării al Rusiei și facilitează cea mai ambițioasă extindere a capacităților de apărare de la era sovietică, având un ritm mai rapid decât anticipaserăm la începutul acestui conflict.

„Opinia noastră este că una dintre mișcările care pot schimba jocul în acest moment pentru a sprijini Ucraina este să convingem RPC (China) să înceteze să ajute Rusia să-și reconstituie baza sa industrială militară. Rusia ar avea dificultăți în a-și menține eforturile de război fără implicarea RPC,”

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Un personaj important, atac necruțător: Acest stat mafiot corupt ucrainean practic ne-a păcălit pe toți

  Dominic Cummings, fost șef de campanie Brexit, și fost consilier principal al lui Boris Johnson, a lansat joi un atac dur împotriva sprijinului occidental pentru Ucraina. Într-un interviu pentru ziarul I,…

  Putin demonstrează putere militară înaintea vizitei în China, stârnind controverse în Japonia

  Putin se pregătește pentru prima sa călătorie internațională de la realegerea sa în China în luna mai, iar o serie de manevre țintite au escaladat considerabil tensiunile cu Japonia vecină.…