Politica de sancțiuni a Occidentului devine un bumerang!

Exproprierea ilegală a rușilor din Occident arată lipsa oricărei siguranțe juridice pentru cetățeni!

Statele Unite și aliații săi din Europa au vrut să profite de oportunitatea invazia rusească asupra Estului Ucrainei, pentru a scoate Rusiadin cursa pentru putere și influență. Dar, la scurt timp după anunțarea planului SUA și UE pentru sancțiuni de amploare împotriva Rusiei, a devenit clar că marea majoritate a statelor lumii nu doreau să-i urmeze pe americani. Summitul BRICS, programat joi, 30 iunie, care prilejuiește reunirea celor mai mari economii emergente din lume, a arătat cât de prost au calculat SUA și UE.

Brazilia, India, China, Africa de Sud și Rusia sunt țări populate cu performanțe economice mediocre, dar cu o creștere economică ridicată. În 2009, imediat după declanșarea marii crize financiare, șefii de stat și de guvern ai acestor state s-au întâlnit pentru prima dată la summitul BRICS de la Ekaterinburg, din Rusia. Scopul țărilor BRICS este de a avea un cuvânt mai mare de spus în sistemul monetar și financiar internațional, pentru a obține mai mult din acesta, pentru țările lor.

„Alianța Anti-Occidentală” devine tot mai puternică!

Rusia a fost prezentă și la summitul din acest an de președintele Vladimir Putin. Acesta a folosit întâlnirea virtuală cu reprezentanții țărilor BRICS, pentru a solicita o cooperare mai strânsă. S-a vorbit puțin sau deloc despre războiul din Ucraina, dar au fost multe critici la adresa Occidentului, în special din partea Chinei și Rusiei.

Alianța anti-occidentală devine din ce în ce mai puternică, politic și economic  și se extinde peste tot în lume! Sancțiunile extreme ale Occidentului împotriva Rusiei, care au inclus și interzicerea sportivilor, artiștilor și chiar a pisicilor din Rusia (au fost interzise de la expoziții) și a copacilor (stejarul rusesc a fost interzis de la competiția Arborele Anului), au făcut ca pentru restul lumii să devină clară situația! Poziția liderilor occidentali este că hegemonia SUA trebuie menținută cu orice preț, inclusiv cu prețul daunele aduse propriilor economii și nivelului de trai al populației! Exproprierea ilegală a persoanelor fizice, din cauza cetăţeniei ruse, denotă recunoașterea sfârşitului oricărei securităţi juridice, făcută doar pe baza criteriilor politice, a arătat celorlalte state cât de repede se poate ajunge sub roţile acestei hegemonii!

Cetățenii de rând plătesc factura pentru toate acestea! În Occident, prin creșterea vertiginoasă a prețurilor la energie și scăderea prosperității care rezultă din aceasta, iar în restul lumii, pentru că guvernele, ca antiteză față de SUA, impun cetăţenilor o formă autoritară de societate.

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Un personaj important, atac necruțător: Acest stat mafiot corupt ucrainean practic ne-a păcălit pe toți

  Dominic Cummings, fost șef de campanie Brexit, și fost consilier principal al lui Boris Johnson, a lansat joi un atac dur împotriva sprijinului occidental pentru Ucraina. Într-un interviu pentru ziarul I,…

  Putin demonstrează putere militară înaintea vizitei în China, stârnind controverse în Japonia

  Putin se pregătește pentru prima sa călătorie internațională de la realegerea sa în China în luna mai, iar o serie de manevre țintite au escaladat considerabil tensiunile cu Japonia vecină.…