ȚEAPĂ CU IZ POLITIC DE JUMĂTATE DE MILIARD DE EURO!

500 MILIOANE EURO AU FOST SCURȘI DE FOSTUL EXECUTIV AUSTRIAC, DIN CONTURILE UNEI FIRME DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE DIN AUSTRIA SUPERIOARĂ!

Clienții asigurați la OÖGKK au rămas fără jumătate de miliard de euro

Așa-zisa reformă a asigurărilor de sănătate pritocită de fostul guvern FPÖ-ÖVP a lăsat o gaură de 1,7 miliarde de euro în bugetul Sănătății

Sebastian Kurz, fostul ider al ÖVP
HC Strache, fostul lider al FPÖ

500 de milioane de euro: atât economisise Fondul Regional de Asigurări de Sănătate din Austria Superioară. aceștiea erau bani de la angajații asigurați. Dar apoi ÖVP și FPÖ au fuzionat toate fondurile regionale de asigurări de sănătate în Fondul austriac de asigurări de sănătate (ÖGK). De atunci nu au mai fost bani. Guvernatorul Thomas Stelzer și ministrul adjunct al Sănătății, Christine Haberlander, au promis că banii vor rămâne în Austria Superioară. Acest lucru ar fi trebuit să îmbunătățească sistemul de sănătate – ceea ce nu s-a întâmplat. Liderul SPÖ, Michael Linder, vrea acum să știe: Unde s-au dus banii oamenilor din Austria Superiară?!

Potrivit publicație ineuezeit.at, fuziunea caselor de asigurări de sănătate realizată de Partidul Libertății – FPÖ și partidul Popular – ÖVP, are consecințe funeste, în special pentru Austria Superioară. La momentul fuziunii, fondul regional de asigurări de sănătate din Austria Superioară includea cele 500 de milioane de euro în soldul de deschidere al nou-createi ÖGK- Österreichischen Gesundheitskasse. Banii provin, printre altele, din rezerve și contribuții la asigurările de sănătate pe care casa regională de asigurări de sănătate le economisise. Contribuții pe care oamenii din Austria Superioară – Oberösterreich, le-au plătit lunar. Banii au fost ascunși undeva de guvernul federalși nimeni nu vrea să spună ce s-aîntâmplat cu ei.

Unde sunt banii oamenilor din Oberösterreich, domnule guvernator?! – întreabă, nervos, liderul regional al Partidului Social-Democrat SPÖ, Michael Lindner.

Atât guvernul turcoaz-albastru (FPÖ-ÖVP -.n.n) de la acea vreme, cât și guvernatorul ÖVP Thomas Stelzer și adjunctul său, Christine Haberlander, au dat asiguări că banii vor rămâne în Austria Superioară, arată Lindner. 

Reforma asigurărilor de sănătate: Ca rezultat, Austriei Superioară îi lipsesc 500 de milioane de euro!

Banii au fost destinați inițial pentru investiții importante în sistemul de sănătate, explică Lindner. Cele 500 de milioane ar fi trebuit folosite pentru sporirea unităților de psihiatrie pentru copii și adolescenți, a cabinetelor medicilor generaliști și pentru formarea specialiștilor medicali. Acest lucru este important, mai ales acum, în vremuri de inflație și crize multiple.    

În Austria Superioară există încă o lipsă de personal specializat și de medici generaliști. Spitalele au personal insuficient, iar cel existent este suprasolicitat. Guvernul regional din Oberösterreich nu a reușit să extindă sistemul de sănătate la timp. Acest lucru se răzbună amar acum! Banii cu care se putea acționa au fost topiți de guvernul federal! – susține Perter Binder, purtătorul de cuvânt al SPÖ pe sănătate, pentru Austria Superioară.

1 miliard în plus a devenit 1,7 miliarde în minus!

În ianuarie 2020, fondurile regionale de asigurări de sănătate ale statelor federale individuale au fost fuzionate în Fondul austriac de asigurări de sănătate. A fost „proiectul far” al guvernului federal turcoaz-albastru, sub Sebastian Kurz (ÖVP) și Heinz Christian Strache (FPÖ). Fuziunea a fost menită să economisească bani pentru personal și administrație. În schimb, 400 de milioane de euro lipsesc deja pentru 2023, potrivit lui Andreas Huss, președintele ÖGK, citat de publicația derstandard.at.  

Din perspectiva de azi, proiectul este considerat un eșec: „miliardele pentru pacienți” promise s-au dovedit a fi un pur truc de marketing electoral. ÖGK se află într-o poziție financiară mai proastă în acest an decât înainte. Un miliard de euro pentru pacienți a devenit un deficit de 1,7 miliarde de euro pentru ÖGK! Cei care au pritocit așa zisa reformă pentru sănătate nuvor să audă despre acest subiect, iar despre responsabilitate, aruncă vina unii asupra altora.

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  „Fortăreței Europa” pe scena din orașul Lugner din Viena.

  Partidul Libertății a început oficial campania electorală pentru UE vineri – și a trebuit să experimenteze un atac asupra „Fortăreței Europa” pe scena din orașul Lugner din Viena. Cu toate…

  Kickl deține în mod clar locul 1, SPÖ și ÖVP calcă pe apă

  Consiliul Național urmează să fie reales în 141 de zile – mai exact pe 29 septembrie. Și vor fi alegeri istorice cu un cutremur electoral. Pentru prima dată în istoria…