Noile trenuri de noapte vor circula doar din vara anului viitor!

ÖBB explică întârzierea de jumătate de an prin probleme de aprovizionare la firma germană Siemens!

13 garnituri noi vor circula noaptea în 2023!

Potrivit unei știei din „Wiener Zeitung”, noile trenuri de noapte ÖBB nu vor fi pe șine decât în vara anului 2023. Livrarea primelor seturi era deja planificată pentru această toamnă, dar acum a fost amânată cu aproximativ jumătate de an, după cum a confirmat astăzi pentru APA un purtător de cuvânt al ÖBB. Motivul pentru aceasta sunt problemele lanțului de aprovizionare și efectele pandemiei la furnizorul ÖBB, firma Siemens Mobility.

„Condițiile-cadru dificile din ultimii doi ani au avut un impact negativ asupra planului ambițios al proiectului privind trenurile de noapte!”- a declarat purtătorul de cuvânt al Siemens Mobility, Markus Braun. „Ne-a afectat, primul rând, instabilitatea lanțurilor de aprovizionare și numărul mare de cazuri de Covid în iarna 2021/2022. Regretăm această întârziere, în detrimentul clientului nostru ÖBB și, mai ales, a numeroșilor pasageri!”- a prezentat scuze reprezentantul concernului german.

Cu toate acestea, campania privind trenurile de noapte pentru ÖBB este în prezent promovată intens, iar primele teste de omologare au fost deja finalizate cu succes, conform lui Braun. Din vara lui 2023, 13 noi Nightjet-uri vor fi în funcțiune, iar până în 2025, vor fi în funcțiune un total de 33 de noi granituri de trenuri de noapte. Mai recent, traficul pe distanțe lungi a fost deja peste nivelul de dinaintea crizei, după cum a anunțat ÖBB. Compania feroviară se așteaptă ca numărul de pasageri să continue să crească și, prin urmare, investește peste 4,1 miliarde de euro în vehicule noi și în reînnoirea vehiculelor existente până în 2027.

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  „Fortăreței Europa” pe scena din orașul Lugner din Viena.

  Partidul Libertății a început oficial campania electorală pentru UE vineri – și a trebuit să experimenteze un atac asupra „Fortăreței Europa” pe scena din orașul Lugner din Viena. Cu toate…

  Kickl deține în mod clar locul 1, SPÖ și ÖVP calcă pe apă

  Consiliul Național urmează să fie reales în 141 de zile – mai exact pe 29 septembrie. Și vor fi alegeri istorice cu un cutremur electoral. Pentru prima dată în istoria…