Criză brutală – 70 de locuri de muncă sunt amenințate cu dispariția la această companie

Fără a pune capăt crizei: Un producător de camioane a raportat acum zeci de locuri de muncă care urmează să fie tăiate. Motivul: viitorul incert al industriei auto.

Vineri, lucrurile au devenit serioase: Steyr Automotive, cu sediul în al treilea oraș ca mărime din Austria Superioară cu același nume, a folosit sistemul de avertizare timpurie al AMS. Un total de 70 de locuri de muncă au fost raportate pentru reducere.

Compania a justificat măsura odată cu transformarea fabricii inițiată în toamna anului 2021. Pasul este necesar în special având în vedere strategia de creștere care a fost inițiată și industria auto încă foarte volatilă, a adăugat acesta. Structurile pentru creșterea competitivității trebuie să fie „concepute eficient și flexibil”.

Nu este încă posibil să punem o cifră exactă cu privire la câte locuri de muncă vor fi de fapt tăiate, potrivit Steyr Automotive. Planul social, care a fost deja finalizat în 2021, urmează să fie aplicat și acum.

În ciuda „reducerii necesare în unele domenii”, nivelul de ocupare a forței de muncă este încă peste ceea ce s-a presupus inițial ca bază, potrivit Steyr Automotive. „Un rezultat care a fost obținut în special prin achiziționarea de noi afaceri.” În prezent, 1.800 de angajați, inclusiv ucenici și agenți temporari, sunt angajați de producătorul de camioane.

Pe fondul eliminării planificate a producției de camioane pentru MAN Truck & Bus la sfârșitul lunii septembrie 2023, compania își realiniază structurile. Aceasta include producția de e-camioane, inclusiv caroserii de cutii pentru Volta Trucks, vopsirea pieselor din plastic, precum și cabine speciale și duble pentru MAN și producția de stivuitoare montate pe camioane pentru Palfinger.

Potrivit companiei, compania lucrează intens și pentru a se asigura că și activitatea de construcții a M-U-T devine parte a portofoliului. „Viziunea pentru produsele propriului brand este verticală, iar în prezent sunt evaluate posibile parteneriate.”

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  „Fortăreței Europa” pe scena din orașul Lugner din Viena.

  Partidul Libertății a început oficial campania electorală pentru UE vineri – și a trebuit să experimenteze un atac asupra „Fortăreței Europa” pe scena din orașul Lugner din Viena. Cu toate…

  Kickl deține în mod clar locul 1, SPÖ și ÖVP calcă pe apă

  Consiliul Național urmează să fie reales în 141 de zile – mai exact pe 29 septembrie. Și vor fi alegeri istorice cu un cutremur electoral. Pentru prima dată în istoria…