Căldură mare, furtuni și blocaje de trafic în weekendul prelungit!

Pentru sărbătoarea Rusaliilor de luni, oamenii din Austria pot aștepta liniștiți vremea însorită și caldă, dar trebuie să se pregătească și pentru furtuni și blocaje de trafic!

Weekendul prelungit din Austria va fi cald și însorit, dar sunt prognozate furtuni, potrivit agenției de meteorologie a țării, ZAMG.

Luni, 6 iunie, este sărbătoare în toată țara (Rusaliile). Ca urmare, magazinele și supermarketurile vor fi închise (deci, cumpărați-vă alimentele în avans, mai ales că magazinele sunt închise, ca de obicei, duminica), iar oamenii din Austria profită de ocazie pentru a se bucura de vremea caldă din iunie și de a călători.

Potrivit ZAMG, sâmbătă dimineața va fi vreme însorită în toată țara, cu temperaturi care urcă chiar și peste 31 de grade Celsius. Cu toate acestea, după-amiaza va aduce furtuni și ploi în cea mai mare parte a Austriei, în special în regiunile muntoase.

O vreme similară este așteptată și duminică, cu dimineață însorită și fierbinte și furtuni puternice după-amiaza, pentru cea mai mare parte a țării. Maximele zilnice pot depăși 30 C.

În Lunea Rusaliilor, de la Salzburg spre est, oamenii se pot aștepta la ploaie, pe tot parcursul zilei. Cu toate acestea, temperaturile vor fi încă ridicate, aîntre 22-28 de grade, în funcție de regiune.

Este de așteptat un trafic îngreuiat weekendul prelungit!

Clubul de automobile, motociclete și turism din Austria (ÖAMTC) se așteaptă ca blocajele de trafic să afecteze periferia tuturor orașelor mari, în special Salzburg, deoarece oamenii sosesc din alte părți ale Austriei, Bavaria și Baden-Württemberg, Germania, în vacanță. ÖAMTC avertizează că traficul va fi intens dinspre Bavaria, în direcția Austria, vineri seara și sâmbătă, până la începutul după-amiezii. Părăsirea Vienei în aceste zile se poate dovedi, de asemenea, o provocare, având în vedere că se așteaptă un trafic intens în capitală și zonele învecinate. Întoarcerea luni seara spre Viena este și o perioadă de blocaje, așa că, fiți pregătiți!

La sfârșitul lunii mai, în ultimul weekend lung din Austria, au fost șoferi care așteptau până la două ore de-a lungul rutelor principale ale țării. Punctele de trecere a frontierei au fost deosebit de afectate, verificările de control încetinind procesele.

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  „Fortăreței Europa” pe scena din orașul Lugner din Viena.

  Partidul Libertății a început oficial campania electorală pentru UE vineri – și a trebuit să experimenteze un atac asupra „Fortăreței Europa” pe scena din orașul Lugner din Viena. Cu toate…

  Kickl deține în mod clar locul 1, SPÖ și ÖVP calcă pe apă

  Consiliul Național urmează să fie reales în 141 de zile – mai exact pe 29 septembrie. Și vor fi alegeri istorice cu un cutremur electoral. Pentru prima dată în istoria…