Austria – incapabilă să oprească valurile de imigranți ilegali!

Principalul acuzat e ministrul de Interne al popularilor, Gerhard Karner

Doar în iunie, au fost depuse peste 9.000 de cereri de azil!

Liderul socialist Herbert Kickl, propune suspendarea înregistrării cererilor de azil

Ministrul de Interne al ÖVP, Gerhard Karner, a șocat, joi, 7 iulie, Parlamentul, răspunzând la întrebarea reprezentanților Partidului Liberal (FPÖ) pe tema „azilului”. Karner a fost nevoit să recunoască că doar în iunie erau înregistrați circa 9.000 (!) de solicitanți de azil în Austria.

Doar 2,8% – imigranți din Ucraina!

Se știa anterior că în primele patru luni ale acestui an, aproape 16.000 de străini au solicitat azil în Austria. Doar 2,8% dintre ei provin din Ucraina, cele mai mari grupuri de solicitanți de azil în acest an continuă să vină din Afganistan și Siria, unde nu a mai existat război de mult timp, și din Tunisia, socotită destinație de vacanță. Chiar și turcii au depus anul acesta de două ori mai multe cereri de azil decât cetățenii ucraineni.

Numărul de cereri azil a explodat în iunie

În iunie, cifrele au explodat din nou: circa 9.000 de migranți, potrivit ministrului de Interne al ÖVP, Karner! Incluzând lunile mai și iunie, au existat circa 31.000 de cereri de azil în acest an. Aceasta reprezintă o creștere de 185% față de aceeași perioadă din 2021. Peste 33.000 de oameni au fost reținuți. Mulți dintre ei sunt exclusiv migranți economici – declarat Karner, ca răspuns la „cererea urgentă” a FPÖ.

Pachet de oprire a azilului pentru a preveni tsunami-ul migrației

Liderul socialiștilor, Herbert Kickl, propune partidului de guvernământ (ÖVP-n.n) un pachet de legi referitor la oprirea temporară a acordării de azil, pe care popularii lui Nehammer l-ar putea decide în afara coaliției, cu Partidul Libertății. Pentru că acordul de coaliție cu Verzii spunea că dacă ar exista o  situație de criză pe subiectul azilului – și  există, atunci, ÖVP ar avea ocazia să găsească majorități în Parlament, departe de Verzi. Potrivit lui Kickl, dacă ÖVP nu se trezește rapid și nu ia măsurile necesare urgent, se poate presupune că va exista un tsunami de cereri pentru azil, care ar putea umbri chiar și anul 2015, când au năvălit în Austria sute de mii de imigranți musulmani.

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  „Fortăreței Europa” pe scena din orașul Lugner din Viena.

  Partidul Libertății a început oficial campania electorală pentru UE vineri – și a trebuit să experimenteze un atac asupra „Fortăreței Europa” pe scena din orașul Lugner din Viena. Cu toate…

  Kickl deține în mod clar locul 1, SPÖ și ÖVP calcă pe apă

  Consiliul Național urmează să fie reales în 141 de zile – mai exact pe 29 septembrie. Și vor fi alegeri istorice cu un cutremur electoral. Pentru prima dată în istoria…