Real Madrid – a 5-a oară supercampioana Europei!

Echipa lui Carlo Ancelotti a devnit cea mai bună grupare din istoria fotbalului!

Galacticii i-au învins cu 2-0 pe nemții de la Eintracht Frankfurt

După ce a câștigat Champions League în sezonul trecut, madrilenii au cucerit miercuri seara, 10 august, Supercupa Europei, după 2-0 în duelul cu nemții de la Eintracht Frankfurt, deținătoarea Europa League.

În minutul 17, galacticii bifează cea mai mare ocazie a partidei. Karim Benzema îi centrează lui Vinicius care șutează puternic, însă mingea este respinsă de pe linia porții de un adversar.

În partida jucată pe Stadionul Olimpic din Helsinki, madrilenii au deschis scorul în minutul 35 prin David Alaba, după o fază fixă executată de Toni Kroos. Scorul final a fost stabilit de către Karim Benzema, în minutul 65, când a primit o pasă excelentă de la Vinicius Jr și l-a executat pe portarul echipei germane. Eintracht a dat semne de combativitate până la final, însă încercările de egalare au fost firave, înăbușite rapid de experiența „blanco”.

Cei mai buni din istoria fotbalului!

Real continuă să fie cea mai bună echipă de club din istoria fotbalului, cu 14 Cupe ale Campionilor Europeni/Ligi ale Campionilor, iar antrenorul Carlo Ancelotti continuă la rândul său lupta cu recordurile. Italianul este singurul tehnician cu patru trofee ale Ligii Campionilor câștigate, și tot unicul antrenor care a devenit campion în fiecare dintre campionatele din Top 5, Serie A, La Liga, Premier League, Bundesliga și Ligue 1. Ancelotti deține și recordul de Supercupe ale Europei câștigate, trei la număr (la egalitate momentan cu Pep Guardiola).

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Marina Baboi, campioana la atletism cu peste 200 de medalii

  Marina Baboi este cea mai rapidă atletă din România, iar în cei 14 de când face atletism a obținut peste 200 de medalii la competiții naționale și internaționale, peste 150…

  Vasile Cîtea, reales preşedinte al Federației Române de Box

  Vasile Cîtea a fost reconfirmat în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Box. Cîtea a fost singurul candidat la această funcţie şi a fost ales cu unanimitate de voturi,…