Halep a câștigat turneul de la Toronto!

Jucătoarea româncă a revenit pe locul 6 în clasamentul mondial

Simona privește cu încredere spre US Open

Simona Halep a câștigat duminică seara, 14 august, turneul de la Toronto (WTA 1000). după ce a învins-o, la mare luptă, pe brazilianca Beatriz Haddad Maia, numărul 24 mondial, scor 6-3, 2-6, 6-3. Pentru Simona, acesta este titlul cu numărul 24 al carierei. Grație acestui succes, Halep a urcat pe locul 6 mondial.

Îneputul partidei i-a aparținut puternicei sud-americance, care își asigurase o urcare în Top 20 indiferent de rezultat. Halep a repetat ezitările supărătoare la serviciu, comițând 5 duble greșeli și cedându-și game-ul inaugural. La 3-0, Haddad Maia părea stăpână pe situație. În primul set, Halep s-a impus cu 6-3 revenind după ce a fost condusă cu 3-0. Românca a făcut de trei ori break, iar adversara sa o dată. În al doilea set, Haddad Maia a fost constantă 1-0, 2-0, 3-0, 4-0, 4-1, 5-1, 5-2, 6-2 a fost evoluţia scorului, brazilianca reuşind două breakuri. Setul decisiv a fost câştigat de Halep cu 6-3, după ce adversara sa a pierdut de două ori pe propriul serviciu şi românca o dată. Meciul s-a încheiat în două ore şi 18 minute. Românca a obţinut un premiu de 439.700 de dolari şi 900 de puncte. De asemenea, Simona Halep a avut un mesaj special pentru Patrick Mouratoglou, căruia i-a mulțumit pentru încrederea pe care i-a oferit-o.

”Este greu, am foarte multe lucruri de spus, dar sunt foarte obosită. Felicitări, Beatriz, a fost o bătălie adevărată, îți urez mult succes pentru US Open. E un loc special pentru mine, chiar am vrut să câștig în fața voastră, văd multe steaguri românești, canadiene, braziliene. Patrick, mulțumesc că ai crezut în mine și mi-ai fost alături, sper că te-am făcut mândru. Poate nu am jucat bine, dar am luptat. Acum câteva luni, nu mă gândeam că aș putea câștiga un astfel de trofeu. De asemenea, mulțumesc Arnaud (n.r. Arnaud Restifo), mulțumesc Candice (n.r. Candice Gohier)”, a declarat Simona Halep. Odată cu triumful de la Toronto, Simona Halep își îndeplinește obiectivul anunțat pentru acest an, revenirea în Top 10. De luni, 15 august, Simona Halep este a șasea jucătoare a lumii. Clasarea putea fi chiar mai bună, însă la Wimbledon, unde Simona Halep nu avea puncte de apărat și a ajuns în semifinale, unde a cedat la Elena Rybakina, care a reușit să câștige ulterior titlul, nu s-au acordat puncte.

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Marina Baboi, campioana la atletism cu peste 200 de medalii

  Marina Baboi este cea mai rapidă atletă din România, iar în cei 14 de când face atletism a obținut peste 200 de medalii la competiții naționale și internaționale, peste 150…

  Vasile Cîtea, reales preşedinte al Federației Române de Box

  Vasile Cîtea a fost reconfirmat în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Box. Cîtea a fost singurul candidat la această funcţie şi a fost ales cu unanimitate de voturi,…