Totul despre bonusul de 500 euro pentru Kurzarbeit în Austria!

Persoanele care au lucrat cu program redus (Kurzarbeit) pentru o lungă perioadă în timpul pandemiei au dreptul la bonusul de 500 de euro daca îndeplinesc condițiile de mai jos.

Dacă ați muncit în Kurzarbeit în Decembrie 2021; dacă aveți cel puțin 10 luni de muncă în Kurzarbeit, între 1 Martie 2020 și 30 Noiembrie 2021; Dacă aveți baza de contribuție la asigurările sociale în decembrie 2021 de maxim 2.775 euro; dacă folosiți dintre următoarele aplicații: Handy-Signatur, ID Austria sau Card de Cetățean (Bürgerkarte).

Aici puteți aplica pentru bonusul la care aveți dreptul dacă ați lucrat în regim de Kurzarbeit: https://sso.sozialversicherung.at/ibsys-sso/login/login.xhtml?TARGET=https%3A%2F%2Fwww.sozialversicherung.gv.at%2Fformgen%2Flogin%3FinitialURI%3D%252Fformgen%252F%253FLO%253D1%2526contentid%253D10007.885291%2526layout%253DwithoutNav%2526portal%253Dmeinesvportal%2526IBSYS-ASID%253DNONE

Momentan, solicitările pentru bonusul pentru munca pe termen lung în Kurzarbeit poate fi solicitat doar online, prin intermediul linkului de mai sus, urmând că statul austriac să trimită scrisori persoanelor care se încadrează în condițiile pentru bonus începând cu luna Iunie a anului curent.

 • Prima pentru muncă pe termen scurt constituie un sprijin pentru persoanele care au lucrat cu normă redusă pentru o perioadă lungă de timp, în timpul pandemiei de COVID-19 și au fost afectate de pierderea corespunzătoare a veniturilor.
  • Acest lucru afectează în primul rând angajații din următoarele sectoare: gastronomie
  • industria hotelieră
  • aviaţie
  • sport și timp liber
  • instituţii culturale etc.
 • În conformitate cu secțiunea 37e, din Legea privind serviciul public de ocupare a forței de muncă, aceasta este o subvenție unică de 500 EUR pentru acoperirea nevoilor speciale din cauza pandemiei de COVID-19 .

 Atenție!

Prima de muncă pe perioadă scurtă de timp (de asemenea, bonusul KUA pe termen lung) nu trebuie confundat cu sporul de muncă pe perioadă scurtă, cu același nume. Prima pentru programul de muncă redus este o subvenție unică, pe care companiile îl puteau solicita în martie 2021. Cea mai mare parte a acestui ajutor trebuia să fie plătită de companie angajaților cu program redus. Perioada de aplicare a primei de muncă cu normă redusă a expirat deja.

 • Pot solicita plata bonusului pentru Kurzarbeit, în următoarele condiții:
 • Angajații care au lucrat cu normă redusă timp de cel puțin 10 luni, de la 1 martie 2020 până la 30 noiembrie 2021 și în decembrie 2021.
 • Baza dumneavoastră de contribuție la asigurările sociale în decembrie 2021 nu trebuie să depășească jumătate din baza maximă de contribuție, conform § 45 ASVG . Pentru anul 2021, baza maximă de contribuție ASVG este de 5.550 de euro. Angajații care îndeplinesc cerințele generale și a căror bază de contribuție la asigurările sociale în decembrie 2021 era de maximum 2.775 EUR, au dreptul de a solicita.
 • Angajații din Austria care au reședința în străinătate au, de asemenea, dreptul de a revendica bonusul, în condițiile de mai sus. Cu toate acestea, o aplicație fără semnătură de telefon mobil, ID Austria sau card de cetățean, va fi posibilă doar la o dată ulterioară (probabil, din iunie 2022).
 • Numai angajații al căror angajator a primit indemnizația austriacă de muncă cu normă redusă au dreptul să solicite plata bonusului.
 • Cererea, aprobarea și plata se fac prin intermediul Agenției Federale de Contabilitate.
 • Aplicațiile electronice sunt posibile din 11 aprilie 2022.
 • De la mijlocul lunii iunie 2022, până la sfârșitul lunii iunie 2022, toate persoanele îndreptățite să aplice, care nu au folosit formularul electronic de cerere, vor primi o notificare personală, prin poștă. Această scrisoare conține date individuale de acces pentru aplicația digitală, precum și posibilitatea unei aplicații fizice, cu returnare prin poștă.
 • În acest moment, nu sunt disponibile toate declarațiile de muncă pe termen scurt, pentru perioada relevantă. Prin urmare, în cazuri individuale, persoanele eligibile vor putea depune o cerere doar cu întârziere.
 • Prima de muncă pentru Kurzarbeit poate fi aplicată până cel târziu la 31 decembrie 2022.
 • Aceasta constituie un ajutor personal. Asta înseamnă că cererea se face de către angajat și nu prin intermediul companiei. Cererea trebuie depusă personal; nu este posibilă depunerea unei cereri în numele altora.

 Atenție!

Dacă aplicați prin poștă, trebuie să atașați și copii ale unui act de identitate cu fotografie, a cardului electronic și a cardului bancar, ca dovadă.

Se presupune că angajații ai căror angajatori nu au fost nevoiți să solicite muncă cu normă redusă în perioada de izolare din noiembrie și decembrie 2021, vor lucra, de asemenea, mai rar în următoarele luni. Partenerii sociali, și anume reprezentarea statutară a intereselor angajaților, au fost implicați în mod semnificativ în stabilirea prevederilor pentru sporul de muncă.

Întrebări telefonice cu privire la bonusul de muncă pe termen lung pe termen scurt pot primi răspunsuri la următoarea linie telefonică: +43 1 71123 884468 (în zilele lucrătoare 8 a.m. – 4 p.m.).

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Aveți grijă cu aplicația Lidl: Dacă nu sunteți atent, veți plăti mai mult

  Cu aplicația Lidl Plus și cupoanele potrivite, puteți economisi mulți bani chiar și în aceste vremuri scumpe. Dar există o greșeală obișnuită de evitat. Nu ajungeți întotdeauna la produsul promoțional…

  Din ce în ce mai multe femei călătoresc singure în autorulote

  În urmă cu un an, multimilionara Caitlin Pyle a facut o linie curată sub vechea ei viață. Americanca a decis să lase în urmă căsnicia divorțată, afacerea, casa și bagajele…