Șomerii și pensionarii săraci primesc câteva sute de euro în plus, pentru a face față scumpirilor!

Guvernul federal prezintă un alt pachet de măsuri împotriva inflației. Pachetul Money Back aduce și noi bonusuri șomerilor, pensionarilor săraci și familiilor

Noile măsuri ale guvernului federal urmează să fie implementate într-un proces în trei etape până în 2026. În vară, ca prim pas, acei oameni care sunt cel mai afectați de inflația actuală, adică persoanele cu venituri mici, vor fi ușurați, a anunțat luni guvernul federal. Pentru toamnă sunt planificate bonusuri „la nivelul întregii populații”, iar în cursul acestei săptămâni va fi prezentat un alt pachet pentru agricultură. Bonusurile vin cel mai repede pentru șomeri, pensionarii cu venit minim și companii: pe lângă anunțatul Kimabus, majorat la 500 de euro pentru toată lumea din Austria (copiii primesc 250 de euro), 180 de euro ca plată suplimentară unică a alocației familiale în august, mai este prevăzut un bonus familial de 2.000 euro și o creștere a sumei suplimentare acordate pentru copii, la 550 euro, până la sfârșitul acestui an.

Cei săraci beneficiază și de o deducere majorată pentru 2022, de 500 euro!

Există și un fel de bonus de la Agenția de Șomaj sau un bonus pentru pensionarii cu venituri minime și alte grupuri, deosebit de afectate: 300 de euro sunt disponibili pentru toți cei afectați! Există, de asemenea, măsuri noi pentru angajați: pe lângă compensarea prețului energiei electrice (pentru toată lumea!), există opțiunea unui bonus pentru angajați de 3.000 EUR fără taxe și taxe și fără contribuții sociale, dacă companiile decid să facă acest lucru. În plus, există o „subvenție directă” pentru companiile mari consumatoare de energie.

Salariu net mai mare!

Chiar și fără sporuri date de companie, angajații obțin mai mulți bani, și anume, prin măsuri precum desființarea “progresiei la rece”, valorizarea beneficiilor sociale și reducerea costurilor nesalariale cu forța de muncă. În ultimul punct, asigurarea pentru accidente comerciale (UV) urmează să fie redusă cu o zecime, iar contribuția la Fondul de egalizare a sarcinii familiale (FLAF), la 3,7%.

„Este un succes istoric!

„Acest pachet uşurează situația tuturor celor cu venituri mici cei din Austria şi le readuce situația financiară pe care le-au luat-o creşterea preţurilor şi inflaţie. Este o combinaţie bună de ajutor imediat efectiv, atât pentru angajaţi şi familii cât şi unele reforme structurale, care au un efect de durată. Şi anulăm progresia la rece, pe care au promis-o multe guverne în ultimele decenii! Noi, acum, o implementăm. Este un succes istoric!”- a declarat cancelarul Karl Nehammer la prezentarea pachetului.

Inflația va fi cu noi mult timp!

Vicecancelarul Werner Kogler a explicat: „Un lucru trebuie clarificat: inflația va fi cu noi pentru o lungă perioadă de timp, de acum încolo. Unul dintre principalele cauze ale inflației este gazul scump și războiul, consecințele pandemiei și aprovizionarea. Problemele în lanț au cauzat toate acestea. Sprijinim oamenii cu acest pachet de ajutor cât mai rapid și direct posibil, pentru a-i proteja de efectele acute ale inflației! Asigurăm o ameliorare pe termen lung, care îi ajută să își poată achita cheltuielile pe termen lung!”- susține vicecancelarul Kogler.

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Aveți grijă cu aplicația Lidl: Dacă nu sunteți atent, veți plăti mai mult

  Cu aplicația Lidl Plus și cupoanele potrivite, puteți economisi mulți bani chiar și în aceste vremuri scumpe. Dar există o greșeală obișnuită de evitat. Nu ajungeți întotdeauna la produsul promoțional…

  Din ce în ce mai multe femei călătoresc singure în autorulote

  În urmă cu un an, multimilionara Caitlin Pyle a facut o linie curată sub vechea ei viață. Americanca a decis să lase în urmă căsnicia divorțată, afacerea, casa și bagajele…