Se întrevede amenințarea unor penalizări de o sută de ori pentru prea mult gaz consumat?!

Dictatura UE aduce aberații în regulile de distribuție, prețuri și consum al energiei

Uniunea Europeană vrea economii de gaze în caz de urgență. Acest lucru a fost anunțat de președintele Comisiei, Ursula von der Leyen, miercuri. Pentru fostul președinte al Oficiului German pentru Protecția Constituției, Hans-Georg Maassen, astfel de reguli UE aduc amintiri din 1947, când Stadtwerke Eisenberg din Turingia și-a pedepsit clienții pentru că foloseau prea multă energie electrică.

Prima sancțiune: electricitatea, întreruptă 30 de zile!

Potrivit publicației unzensuriert.at, Maassen a publicat o scrisoare de la această utilitate municipală pe 10 mai 1947 pe Twitter. Se citește la subiectul „Încălcarea Ordinului nr. 128 din SMA. despre limitarea consumului de energie” a scris:

„În ceea ce privește data de 09.05.1947, citirea contorului, care a fost efectuată, a arătat că ați depășit cu 17 kWh cota de consum de energie, care vi s-a dat până în aprilie 1947. Ați încălcat regulamentul de mai sus și, prin prezenta, emitem un avertisment unic. În cazul unei reapariții în următoarele 12 luni, trebuie să vă penalizăm, conform regulamentului, cu o penalizare de o sută de ori prețul tarifar, pentru fiecare kWh suplimentar consumat. În plus, curentul electric vă va fi întrerupt timp de 30 de zile”.

Maassen a comentat pe tweetul său de pe „Twitter” cu facsimilul scrisorii de la serviciul municipal din 1947, și avertizează că asemenea sancțiuni ar putea fi folosite din nou.

UE ar putea dicta consumul de gaze!

Cerința UE ca statele membre să-și reducă consumul cu 15 la sută în lunile următoare față de media ultimilor cinci ani este încă voluntară, a spus von der Leyen miercuri. Cu toate acestea: dacă este necesar, UE ar putea emite o „Alerta Uniunii”. Cu alte cuvinte, acest lucru ar impune statelor membre să își reducă consumul de gaz. În consecință, presupunerea lui Hans-Georg Maassen că forma din Stadtwerke Eisenberg din 1947 ar putea fi folosită din nou nu este atât de exagerată.

Ungaria și Polonia, împotriva regulilor UE!

Există deja state membre care nu doresc să respecte regulile. Săptămâna trecută, Ungaria a declarat stare de urgență și a anunțat că nu va mai furniza gaz și alte surse de energie altor țări UE din august. Comisia UE examinează în prezent acest pas.

Nici Polonia nu se gândește prea mult la idee. Ministrul polonez al Climei, Anna Moskwa, a declarat săptămâna trecută: „Suntem împotriva impunerii unor obiective obligatorii de reducere!”

Polonia și-a umplut instalațiile de stocare a gazelor la 98% după ce Rusia a oprit furnizarea de gaze către țară în aprilie.

Gewessler consideră economiile de gaze „rezonabile”?!

Ministrul austriac al Energiei, Leonore Gewessler (Verzii), pe de altă parte, a descris planul de urgență al UE privind economisirea gazelor drept un „pas important”. Ea a mai spus: “Ne pregătim împreună pentru toate scenariile. Și este bine că noi, cei din UE, facem acest lucru în solidaritate și suntem atenți unul față de celălalt. Consider că propunerile Comisiei sunt rezonabile!”

Cu toate acestea, Gewessler nu a menționat că politica eșuată de sancțiuni a UE și a Austriei i-a pus pe oameni în această situație de a trebui să economisească energie electrică și gaze și, eventual, să fie nevoiți să înghețe iarna.

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Aveți grijă cu aplicația Lidl: Dacă nu sunteți atent, veți plăti mai mult

  Cu aplicația Lidl Plus și cupoanele potrivite, puteți economisi mulți bani chiar și în aceste vremuri scumpe. Dar există o greșeală obișnuită de evitat. Nu ajungeți întotdeauna la produsul promoțional…

  Din ce în ce mai multe femei călătoresc singure în autorulote

  În urmă cu un an, multimilionara Caitlin Pyle a facut o linie curată sub vechea ei viață. Americanca a decis să lase în urmă căsnicia divorțată, afacerea, casa și bagajele…