Scenariu de groază pentru europeni!

Euro digital: Autorul descrie un scenariu de groază pentru cetățenii UE

Șefa Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, cere ca în viitor toți cetățenii să folosească doar banii băncii centrale digitale în loc de numerar. UE promovează această idee. Aparent, după modelul chinezesc, ar trebui să putem fi „transparenți”, controlabili și expropriați, arată jurnalistul Tassilo Wallentin în comentariul său din publicația Krone – Bunt de duminică, 7 august.

Daca nu cumperi, vei fi amendat!

Scenariul de groază pe care Wallentin îl descrie după abolirea numerarului este înfricoșător: fără numerar, guvernele, BCE și băncile centrale ne-ar putea obliga să consumăm! Dacă nu cumperi ceva de bunăvoie, din soldul tău bancar se va deduce ceva și va trebui să plătești „dobândă de penalizare”, ca să zic așa. Deci, vrei nu vrei, va trebui să stimulezi economia forțat!

Sfârșitul banilor ca proprietate privată

Wallentin scrie textual în comentariul său „Sincer vorbind…”: „Guvernele și elitele financiare vor avea acces nerestricționat la conturile noastre bancare! Perceperea impozitelor pe avere pentru bugetele naționale supraîndatorate, în țările aflate în criză și cu băncile aflate în faliment, ar putea fi efectuată prin apăsarea unui buton. Nici măcar familiile cu venituri mici nu vor fi cruțate! Toate acestea ar însemna sfârșitul banilor ca proprietate privată!”

Potrivit lui Wallentin, citat de site-ul unzensuriert.at, odată cu desființarea numerarului, cetățeanul liber ar deveni un idiot de consum la distanță, un subiect care ar finanța corupția, managementul defectuos și „elitele” dubioase.

Referendum împotriva abolirii numerarului

Simple teorii ale conspirației ale unui scriitor invitat la publicația Kronen Zeitung, sau – după pandemia Corona, o nouă amenințare reală, la adresa libertății și drepturilor noastre fundamentale?! Inițiatorii petiției generale „Pentru plăți nerestricționate în numerar”, care doresc să realizeze ancorarea numerarului în Constituția Austriei, se tem că această amenințare este una reală. Perioada de înscriere pentru susținerea petiției începe pe 19 septembrie.

Răspuns la criptomonede

Conceptul de „euro digital” poate fi iritant pentru mulți – până la urmă, plățile fără numerar se fac deja online, cu carduri sau smartphone-uri. Deci, care este diferența? Pentru transferuri sau plăți cu cardul se accesează un sold care se află într-un cont curent la o instituție financiară – banii băncii. Acesta este menit să fie un răspuns la criptomonede.

Zona euro se confruntă cu o recesiune de proporții fără precedent!

Dar Wallentin, evident, nu are încredere în această sugestie. El crede că în spatele ei se află și alte motive decât „un răspuns la criptomonede”, precum inflația record, datorii record, datorate pandemiei de coronavirus, răspunderea tuturor plătitorilor neți, până la falimentul statului, aruncarea în aer a plafoanelor datoriilor, stabilite pentru stabilitatea euro. 

Potrivit lui Întreaga zonă euro se confruntă cu o recesiune de proporții fără precedent, deoarece BCE a eșuat colosal cu politica sa monetară. Ca ultim pas, singurul lucru care îi mai rămâne de făcut este „să arunce bani cu elicopterul” sau să desființeze numerarul. Acest lucru s-ar putea întâmpla prin introducerea „euro-ului digital”, care, în prezent este promovat cu mare vehemență.

Partidul Libertății -FPÖ este pentru menționarea banilor cash în Constituție!

Numerarul ca „libertate tipărită” este mai important ca niciodată, mai ales în vremuri de criză, a declarat purtătorul de cuvânt al FPÖ pentru consumatori și membru al parlamentului austriac, Peter Wurm. Într-o emisiune televizată din 15 iunie, el a cerut ca numerarul să fie consacrat în Constituție. Literal, el a declarat: „În sfârșit, trebuie intreprinse acțiuni concrete! Fracțiunile guvernamentale ar putea începe prin a-și da da aprobarea pentru moțiunea noastră, pe care am depus-o din nou azi, referitoare la NU Masterplanului pentru eliminarea numerarului din UE! Acesta ar fi un prim pas în direcția corectă! Într-o a doua etapă, solicităm dreptul la numerar ca mijloc de plată și menționarea acestuia în Constituție! Dacă aceste solicitări nu sunt implementate cât mai repede posibil, un lucru se va întâmpla cu siguranță, pe care îl vom vedea cu toții: Planul general al UE de eliminare a numerarului, va fi implementat! Acest lucru nu va însemna doar o creștere a prețurilor! Tranzacțiile de plată pur electronice ar face din consumatorii transparenți o realitate, iar protecția datelor personale ar fi de domeniul trecutului!”

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Aveți grijă cu aplicația Lidl: Dacă nu sunteți atent, veți plăti mai mult

  Cu aplicația Lidl Plus și cupoanele potrivite, puteți economisi mulți bani chiar și în aceste vremuri scumpe. Dar există o greșeală obișnuită de evitat. Nu ajungeți întotdeauna la produsul promoțional…

  Din ce în ce mai multe femei călătoresc singure în autorulote

  În urmă cu un an, multimilionara Caitlin Pyle a facut o linie curată sub vechea ei viață. Americanca a decis să lase în urmă căsnicia divorțată, afacerea, casa și bagajele…