Odraslele jefuitorilor României

Publicat de Snake 

Autor: Ilie Șerbănescu

Cei care s-au aflat la butoanele banilor publici în ultimii 25 ani, mulți dintre ei aflați după gratii sau de-abia scăpați de acolo, ne lasă moștenire ceea ce numim „next generation”. Adică progeniturile lor – bogați cu averi deja spălate.

Lista este incredibil de lungă.
De la băiatul lui Hrebenciuc și fata lui Videanu până la cei doi puișori cu dinți sănătoși, pregătiți pentru ros, dăruiți nației române de soții Dana și Adrian Năstase.

Dacă DNA n-ar fi declanșat … pentru mulți dintre acești tineri lupișori erau deja pregătite manete calde la tabloul de bord al Puterii.

De pildă, Andrei Hrebenciuc era deja invitat pe post de mare geniu financiar pe la televiziuni.

Andrei Năstase începuse deja să încălzească scaunele prin platourile TV…

Aproape toți și-au făcut studiile pe bani grei în străinătate…

Fiul lui Theodor Stolojan, Vlad și-a făcut doctorat la Cambridge, în fizică atomică – o excepție, iar fiica, Ada, și-a făcut studiile superioare în Anglia, iar pe cele postuniversitare, de consultanță financiară, în Belgia.

Un alt premier, Radu Vasile, și-a trimis fiul Tudor, la Paris.

Predecesorul său, Victor Ciorbea, se poate mândri că fiica sa, Oana, a absolvit același colegiu american ca și odrasla fostului preș. SUA, Bill Clinton, iar Mugur Isărescu nu a rupt nici el tradiția, Lăcrămioara Isărescu studiind tot în SUA. Câteva exemple :

Alex Rus fiul ministrului Transporturilor, Ioan Rus. Când a împlinit 24 de ani a primit cadou de la tata un hotel în Cluj Napoca: Hotelul Meridian, preluat de seniorul Rus de la Ioan Morar, fostul șef al Romsilva, printr-o schemă complicata relatată de presă. Juniorul a mai deținut până în martie și o cafenea în Cluj, Arts Caffe, vândută în martie unui lanț de cafenele.
Pe Facebook postează fotografii de la piscina familiei și din călătoriile dese la Monaco și pe coasta amalfitană, împreună cu prietena sa, Denisa Pascu, fotomodel.

Alexandru Vanghelie. A fost trimis de tatăl său să studieze la o universitate din Bostontaxa de școlarizare depășește 50 000 de dolari pe an. Locuiește într-un apartament a cărui chirie depășește și ea aceeași sumă, însă juniorul primarului aflat în arest nu pare să aprecieze eforturile financiare făcute de tatăl său. Judecând după activitatea de pe Facebook, Vanghelie junior a făcut o pasiune ptr. culturism și substanțele chimice folosite ptr. umflarea mușchilor.

Ilinca Nichita – Fiica primarului Gheorghe Nichita, care a organizat ptr. ea, în toamna lui 2014, o nuntă fastuoasă la care au participat toți șefii PSD, în frunte cu Victor Ponta. Ilinca Nichita este notar și, după nuntă, presa din Iași a scris că primăria tatălui său i-a acordat autorizație de construcție ptr. un birou notarial în centrul orașului.

Alexandra Dragnea. Fiica fostului vicepremier Liviu Dragnea a devenit celebră atunci când l-a lăsat pe iubitul său cântăreț (Alex Mațaev) să filmeze un videoclip exact acasă la Liviu Dragnea, permițând publicului să vadă cum arată proprietatea uriașă a familiei liderului PSD, numai suprafața construită a casei depășind 1300 de metri pătrați. Alexandra a devenit o vedetă în tabloide, paparazzi permițând electoratului să vadă că la vârsta sa frageda are deja un automobil de lux.

Mihnea și Andrei Năstase. Fiul cel mic al fostului premier Adrian Năstase studiază economia la Londra, un oraș scump, se știe. Fratele său, Andrei, a învățat tot economie, dar în Italia, după care s-a întors în țară ptr. a se ocupa de restaurantul Bonton din Herăstrău. Și-a deschis în 2013 un club și la Neptun.

Agathe BlagaFiica lui Vasile Blaga este un nume la modă: în urmă cu ceva vreme, soțul său a fost arestat într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 600 de mii de euro. Agathe Blaga avea stofă de vedetă de multă vreme, presa scriind în ultimii ani despre contractele pe care le-a primit firma soțului său de la stat.

Diana Videanu. Fata lui Adriean Videanu, o obișnuită a cafenelelor de fițe de pe Dorobanți și a magazinelor scumpe, este pregătită de tatăl său pentru a prelua afacerea Titan MarA studiat și ea tot la Londra da ceea ce a făcut-o remarcată de presă au fost ceasul Hublot de 15 000 de euro și poșeta Hermes de 7000 de euro.

Ana și Alexandru GeoanăFiica cea mică a lui Mircea Geoană învață în America, la Universitatea Pennsylvania, unde taxele și cazarea costă în jur de 50 000 de euro pe an. Și fratele ei, Alexandru, studiază tot în America, la Stern Business School, unde costurile se ridică tot la nivelul celor pentru sora sa. Ana este însă deja celebră în România, datorită pictorialelor pentru diverse reviste.

Un caz aparte.

A ajuns, cu forceps-ul PSD, șeful Comitetului Olimpic Român.
Alin Petrache. Fiul lui Adrian Ionel Petrache, celebrul om de afaceri din grupul Petrache-Bittner-Cocoş care a gravitat când în jurul lui Adrian Năstase, când al PDL. „Am intrat în politică pentru că îmi doresc să schimb lucrurile în sportul românesc. N-am înțeles niciodată legătura pe care oamenii o fac între mine și tatăl meu. Îl iubesc, îl respect, dar eu sunt eu. Pregătirea mea e pe sport. Nu mai sunt de mult timp băiatul lui tata și nu știu dacă am fost vreodată. Absolut deloc nu mizez pe nume în politică”, spune Petrache.

Alin Petrache, rugbyst de performanță și absolvent de master la Colegiul Național de Apărare, a lucrat numai în administrația de stat, de la Comitetul Olimpic Român, la Federația de Rugby, până la ANST. Este însă un înstărit moștenitor. Numai ceasurile pe care le poartă valorează, potrivit propriei estimări din declarația de avere, 67.000 de euro. „Sunt un om normal. Am o casă, un apartament, o mașină personală și cam atât”, face Petrache o socoteală sumară când este întrebat.

Declarația sa de avere aduce însă câteva completări: la 36 de ani, are 8 terenuri agricole sau forestiere, trei apartamente și o casă în București, toate moștenite sau primite prin donație.

ARTICOL PRELUAT DE PE https://romaniafarajustitie.wordpress.com/

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Aveți grijă cu aplicația Lidl: Dacă nu sunteți atent, veți plăti mai mult

  Cu aplicația Lidl Plus și cupoanele potrivite, puteți economisi mulți bani chiar și în aceste vremuri scumpe. Dar există o greșeală obișnuită de evitat. Nu ajungeți întotdeauna la produsul promoțional…

  Din ce în ce mai multe femei călătoresc singure în autorulote

  În urmă cu un an, multimilionara Caitlin Pyle a facut o linie curată sub vechea ei viață. Americanca a decis să lase în urmă căsnicia divorțată, afacerea, casa și bagajele…