Numărul românilor din Austria crește rapid!

Românii au ajuns a doua minoritate din țara lui Mozart

Peste 140.000 de conaționali trăiesc și muncesc legal în Austria

Numărul românilor din Austria a crescut foarte mult, în doar câțiva ani. Pentru al patrulea an consecutiv,, statistica oficială arată că, după germani, românii sunt pe locul doi, într-un top al minorităților din țara lui Mozart..

Câți români trăiesc, de fapt, în Austria?

Numărul cetățenilor originari din România și care s-au stabilit în Austria a crescut foarte mult. Doar anul trecut, a fost vorba de peste 12.000 de persoane, cifra finală stabilită de autorități fiind cea de 140.000 de români. De aceea, a fosta stabilit că după cetățenii germani care trăiesc în Austria, românii ocupă a doua poziție într-un top al minorităților. Este a doua cea mai mare naționalitate străină din Austria.

Proporţia imigranţilor în populaţia Austriei a crescut constant în ultimii ani, ajungând să depășească un sfert din totalul locuitorilor țării. Dacă în 2015 proporţia imigranţilor reprezenta 21,4% din totalul populației, în prezent a ajuns la 25,4%, potrivit datelor oficiului federal de statistică.

În ultimii 10 ani, numărul românilor a crescut cu 250%!

La 1 aprilie a.c., conform Statistics Austria Institut, Austria avea 9.027.999 de locuitori, din care circa 218.000 germani, 140.000 români, 121.000 sârbi şi 118.000 turci, scrie Deutsche Presse Agentur, preluată de Agerpres. Numărul românilor din Austria a crescut în 10 ani cu circa 250%%, iar copiii români sunt pe locul trei în topul minorităţilor care învaţă în şcolile din Austria.  În domeniul îngrijrii domestice, jumătate dintre lucrătoare sunt românce. Aceste date ne arată nu doar tendinţa românilor de a atinge mai repede un nivel de trai european, dar şi nevoia de a se putea baza pe un sistem de educaţie care să faciliteze o dezvoltare calitativă a abilităţilor copiilor noştri, oferindu-le astfel o şansă reală la un viitor axat pe propriile puteri şi capacităţi. „Populaţia Austriei creşte numai prin migraţie; fără aceasta, populaţia ar scădea, pe termen lung, la nivelul anilor 1950, conform prognozelor”, a declarat directorul general al Statistics Austria, Tobias Thomas.

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Aveți grijă cu aplicația Lidl: Dacă nu sunteți atent, veți plăti mai mult

  Cu aplicația Lidl Plus și cupoanele potrivite, puteți economisi mulți bani chiar și în aceste vremuri scumpe. Dar există o greșeală obișnuită de evitat. Nu ajungeți întotdeauna la produsul promoțional…

  Din ce în ce mai multe femei călătoresc singure în autorulote

  În urmă cu un an, multimilionara Caitlin Pyle a facut o linie curată sub vechea ei viață. Americanca a decis să lase în urmă căsnicia divorțată, afacerea, casa și bagajele…