ÎNCEPE PLATA PACHETULUI DE AJUTOR GUVERNAMENTAL!

Cine primește, începând de azi, banii în cont!

În următoarele zile, primele plăți din pachetul anti-inflație al Guvernului vor ajunge în conturile locuitorilor din Austria.

Din cauza războiului din Ucraina, prețurile energiei și combustibililor cresc și în Austria, iar inflația crește prețurile alimentelor. Guvernul federal și-a propus să contracareze acest lucru prin așa zisele pachete anti-inflație. În cele de mai jos vom arăta cine se poate aștepta la o plată inițială în zilele următoare și cine mai are de așteptat.

Cine primește bani în august

Potrivit publicației heute.at, în zilele următoare, circa 42.000 de beneficiari ai indemnizației compensatorii din Viena pot aștepta  cu nerăbdare un  bonus energetic de 200 de euroDar aceștia nu sunt singurii: circa 192.000 de persoane cu venituri minime, ajutor pentru locuință sau ajutor de șomaj au primit deja un astfel de ajutor de la municipalitatea orașului Viena, în ultimele săptămâni.

Părinții singuri din Viena care nu primesc un venit minim sau alocație pentru locuință, dar în luna aprilie a acestui an au primit asistență de urgență, ajutor de șomaj, un avans de pensie sau o indemnizație de recalificare de la AMS și o indemnizație compensatorie sau suplimentară de la asigurarea de pensie pentru luna aprilie 2022, pot, de la 1 aprilie (și până pe 30 septembrie) să depună o cerere online, nebirocratică, pe site-ul wien.gv.at pentru a primi o sumă suplimentară de 100 de euro.

În plus, în cursul lunii august, va fi plătită o alocație familială unică suplimentară de 180 de euro per copil.

Locuitorii din Carinthia care nu beneficiază de sprijin social, dar care se încadrează sub limitele impuse de venit – părinți singuri/familie monoparentală, cu venit până la 1.328 euro, cupluri cu venit până la 1.992 euro, pentru fiecare membru suplimentar al gospodăriei, limita de venit crește cu 400 euro net. Aceștia pot aplica din august (și august), până la 30 noiembrie 2022) online să își asigure bonusul de 200 de euro de la autoritățile locale din Carinthia .

Bonusul pe septembrie

În septembrie, 300 de euro vor merge către persoanele cu venituri mici , de exemplu, pentru beneficiarii de asistență socială, șomeri și pensionarii cu pensii minime. Pensionarii primesc , de asemenea, o plată unică de până la 500 euro. Cuantumul exact al plății unice depinde însă de valoarea pensiei.

În Austria Inferioară, părinții elevilor și ucenicilor primesc bani de începere a școlii de 100 de euro. Dar aceștia nu vor fi transferați automat. Puteți aplica aici pentru Schulstart 100, de la jumătatea lunii august: https://noe.gv.at/noe/Alle-Formulare/Alle-Formulare.html?_gl=1*fklt6z*_ga*MTIwMzI0NTM1Ny4xNjEzMzg4MTQw*_ga_T81QCG9DQL*MTY1ODkwODA5Ny44LjAuMTY1ODkwODA5Ny42MA..*_ga_QD4TLL96E9*MTY1ODkwODA5OC44LjAuMTY1ODkwODA5OC42MA..

Cea mai mare plată – în octombrie!

Bonusul climatic va fi majorat de la 100 la 200 de euro inițial, în funcție de zona rezidențială, la 250 de euro în acest an și va crește cu încă 250 de euro pentru compensarea inflației. Asta înseamnă că toți adulții care locuiesc în Austria primesc 500 de euro, iar copiii primesc jumătate din această sumă.

În Burgenland, circa 30.000 de familii urmează să primească un bonus unic  anti-inflație în octombrie , care poate ajunge până la 700 de euro. Acesta se calculează pe baza subvenției pentru costurile de încălzire. Ar trebui să fie posibilă depunerea unei cereri prin intermediul municipalităților sau, digital, până cel târziu, la jumătatea lunii septembrie.

În Vorarlberg, suma minimă și maximă pentru alocația familială va fi majorată (de la 51 la 150 și de la 505,50 la 600 de euro), iar în octombrie va fi și o plată dublă.

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Aveți grijă cu aplicația Lidl: Dacă nu sunteți atent, veți plăti mai mult

  Cu aplicația Lidl Plus și cupoanele potrivite, puteți economisi mulți bani chiar și în aceste vremuri scumpe. Dar există o greșeală obișnuită de evitat. Nu ajungeți întotdeauna la produsul promoțional…

  Din ce în ce mai multe femei călătoresc singure în autorulote

  În urmă cu un an, multimilionara Caitlin Pyle a facut o linie curată sub vechea ei viață. Americanca a decis să lase în urmă căsnicia divorțată, afacerea, casa și bagajele…