Guvernul Austriei amână plafonarea prețurilor la energie!

Coloșii energetici câștigă zeci de miliarde fără să facă nimic, majorând prețurile fără nici o justificare

Prea puțin și prea târziu: „frânarea prețului energiei electrice” va avea loc doar la toamnă, în loc de plafonarea urgentă a prețurilor pentru gaz, combustibil și electricitate

Managerul Partidului Socialist cere aplicarea planului în 5 puncte al SPÖ pentru ajutorarea populației sărăcite de criză

Austriecii continuă să sufere din cauza prețurilor ridicate la gaz, combustibil și electricitate – rata inflației a crescut din nou în iulie. Acum este de 9,2%. Atât de sus nu a mai fost în ultimii 50 de ani! Cu toate acestea, Guvernul popular-verde refuză să pună o „frână a prețului energiei electrice”, până la toamnă. Oamenii au nevoie de ajutor acum – critică Christian Deutsch, managerul federal al socialiștilor din SPÖ. El solicită o plafonare a prețului energiei pentru gaz, combustibil și electricitate pentru a-i ajuta imediat pe austrieci. 

Luni după-amiază, 1 august, Guvernul a invitat Opoziția și partenerii sociali, precum și experți din industria energetică, la un summit de criză energetică în Cancelaria primului ministru. Tema summit-ului: securitatea aprovizionării cu gaze și un plafon al prețului energiei pentru a ușura povara populației. La scurt timp după aceea, a fost clar: nici acest summit nu a avut succes. În loc să se decidă asupra limitelor prețurilor la energie pentru gaz, combustibil și electricitate, Guvernul a făcut doar anunțuri, potrivit lui Christian Deutsch.

Christian Deutsch

Plafonarea prețurilor – doar la toamnă!

În ciuda unei rate a inflației de 9,2% în iulie, Guvernul ÖVP/Partidul Verde nu și-a schimbat deciziile impopulare. Rămâne așa: va veni o plafonare de prețuri în toamnă, dar numai la electricitate și nu la gaz! Uneori, Guvernului nu pare să-i pese cum își permit austriecii să se încălzească, să gătească și să se spele!

În loc de OVP și Partidul Verde, avem nevoie de un guvern care să se apuce de treabă șu să pună pe masă soluții concrete! – a declarat directorul federal al Partidului Socialist, Christian Deutsch.

Interviul de la televiziunea Ö1, într-un jurnal de ieri, 4 august, cu ministrul de Finanțe, Magnus Brunner, a dezvăluit, de asemenea, lipsa de planificare a guvernului. Întrebat cum trebuie finanțată plafonarea de preț a energiei electrice anunțată, ministrul Finanțelor a spus că trebuie să se uite mai întâi la diferitele modele și să le calculeze. Brunner respinge o taxă pe profiturile excedentare ale companiilor energetice. 

Planul SPÖ în 5 puncte, pentru a-i ajuta pe austrieci

Conform publicației neuezeit.at, managerul federal SPÖ Deutsch solicită Guvernului să acționeze urgent și se referă la planul în 5 puncte al SPÖ, pentru a-i ajuta pe oamenii de rând, împovărați de facturile uriașe la curent și gaze. Este necesară o limită a prețului energiei pentru electricitate și gaze, iar prețul combustibilului trebuie limitat la 1,50 EUR – este de părere Deutsch. El cere, de asemenea, suspendarea TVA-ului la alimente, combustibil și energie, precum și un plafon pentru chirie. printre altele, miliardele din profituri excedentare ale companiilor energetice, ar urma să fie impozitate, pentru a permite finanțarea măsurilor sociale de ajutorare a populației.

Alocația familială unică de 180 de euro nu este suficientă!

Azi, 5 august, începe plata alocației familiale speciale a pachetului antiinflație al guvernului. Circa 1,1 milioane de familii primesc o plată suplimentară unică de 180 de euro în plus, față de alocația familială normală. Fiecare familie ar putea folosi banii, dar de ce este o plată unică este de neînțeles, critică purtătorul de cuvânt al organizației femeilor din SPÖ, Eva-Maria Holzleitner. 

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Aveți grijă cu aplicația Lidl: Dacă nu sunteți atent, veți plăti mai mult

  Cu aplicația Lidl Plus și cupoanele potrivite, puteți economisi mulți bani chiar și în aceste vremuri scumpe. Dar există o greșeală obișnuită de evitat. Nu ajungeți întotdeauna la produsul promoțional…

  Din ce în ce mai multe femei călătoresc singure în autorulote

  În urmă cu un an, multimilionara Caitlin Pyle a facut o linie curată sub vechea ei viață. Americanca a decis să lase în urmă căsnicia divorțată, afacerea, casa și bagajele…