Este necesară majorarea ajutorului de șomaj!

Ministrul Muncii nu crede că avem motive să ne panicăm în legătură cu rezervele de gaz!

Într-un interviu recent, acordat publicației online profil.at, ministrul Muncii, Martin Kocher, se gândea cu voce tare la creșterea indemnizațiilor de șomaj, cu o singură condiție. 

Într-un interviu dintr-un recent numărul al al publicație „Profil”, ministrul Muncii și Economiei, Martin Kocher, vede „pericolul inflației” în „redistribuirea veniturilor între persoanele cu datorii și persoanele cu economii”. Modificările cauzate de inflație în rândul populației sunt „subestimate”, crede ministrul Kocher. „Dacă inflația rămâne ridicată, ar putea fi necesară o creștere a indemnizațiilor de șomaj și a asistenței de urgență!”- este de părere Martin Kocher. El vrea să contracareze șomajul de lungă durată prin modificări ale limitei suplimentare de câștig. „Venitul suplimentar ar trebui să existe în continuare, acolo unde ajută la revenirea pe piața muncii! Dar nu dacă prelungește șomajul!…Ofertele bune de muncă vor trebui acceptate!”- susține acesta.

Ministrul Muncii nu crede că avem motive să ne panicăm în legătură cu rezervele de gaz!

Kocher nu vede „niciun motiv de panică” când vine vorba de livrările viitoare de gaz din Rusia: „Nu va trebui să stăm cu pături groase la iarnă!…Șantajul prin controlul energiei este un scenariu extrem de puțin probabil! Rezervoarele de stocare a gazului se umplu. Ne putem descurca 6 luni cu un nivel de umplere de 40%! Vrem să avem rezervoarele de stocare pline cu 80%, până în toamnă!” Kocher ne sfătuiește să economisim energia, să conducem mai puțin și să reglăm mai bine termostatul.

Banca Centrală Europeană (BCE) presupune că situația economică se va îmbunătăți abia spre sfârșitul anului. Vicpreședintele Grupului FCA Bank, Luis de Guindos, nu se așteaptă ca inflația în creștere rapidă din zona euro să scadă până în trimestrul al patrulea. „Inflația se va situa în jurul nivelurilor actuale în următoarele câteva luni. Ne așteptăm să înceapă să scadă, începând cu ultimul trimestru al anului!”- a declarat vineri, vicepreședintele BCE, Christine Lagarde, la un eveniment organizat de UBS, principala bancă elvețiană.

BCE anticipează „luni dificile”

Aceasta nu este situația ideală pentru politica monetară, spune de Guindos. Cu toate acestea, mandatul BCE este stabilitatea prețurilor. „Am văzut că inflația durează mult mai mult și devine mai înrădăcinată!” arată el. Banca Centrală Europeană (BCE) are câteva luni dificile înainte, deoarece inflația va rămâne inițial ridicată, iar economia își va pierde din avânt. În fața inflației, BCE a anunțat prima majorare a ratei dobânzii din ultimii unsprezece ani la ultima decizie de fixare a ratei dobânzii, pentru luna iulie. BCE vrea să majoreze ratele dobânzilor-cheie cu 0,25 puncte procentuale. Pentru stabilirea ratei din septembrie, Banca Central Europeană țintește un al doilea pas de majorare, care ar putea fi și mai puternic. Inflația din zona euro a urcat la un nivel record de 8,1% în luna mai.

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Aveți grijă cu aplicația Lidl: Dacă nu sunteți atent, veți plăti mai mult

  Cu aplicația Lidl Plus și cupoanele potrivite, puteți economisi mulți bani chiar și în aceste vremuri scumpe. Dar există o greșeală obișnuită de evitat. Nu ajungeți întotdeauna la produsul promoțional…

  Din ce în ce mai multe femei călătoresc singure în autorulote

  În urmă cu un an, multimilionara Caitlin Pyle a facut o linie curată sub vechea ei viață. Americanca a decis să lase în urmă căsnicia divorțată, afacerea, casa și bagajele…