De la 1 iunie, cerința privind mască FFP2 în Austria este eliminată temporar!

Conform site-ului vienna.at, cerința purtării măștii, care este în prezent încă în vigoare în comerțul cu alimente și transportul public, va fi suspendată, deocamdată, pentru trei luni. Regulamentul necesar în acest sens a fost emis luni, conform solicitării APA de la Ministerul Sănătății. Viena rămâne mai strictă, de exemplu cu cerința purtării de mască în transportul public.

Obligația purtării măștilor este eliminată de la 1 iunie! De la ultima etapă majoră de relaxare de la jumătatea lunii aprilie, cerința FFP2 – de a proteja persoanele vulnerabile – s-a aplicat în continuare în încăperi închise ale spitalelor și caselor, transportului public și taxiurilor, în domeniul comerțului alimentar, în contactul cu autoritățile administrative și în instituțiile pentru practicarea religiei. Săptămâna trecută, guvernul federal a anunțat că va anula această obligativitate,  timp de trei luni,  de la 1 iunie. Ea rămâne doar în mediile vulnerabile, cum ar fi spitalele și casele și căminele de bătrâni.

Este posibilă o reintroducere a măștilor în cazul înregistrării unui număr tot mai mare de cazuri de coronavirus, potrivit Ministerului Sănătății. Capitala federală, Viena, continuă să facă opinie separată și își menține obligația de a purta măști, cel puțin în transportul public, cabinete medicale și farmacii. Administrație vieneză vrea să reglementeze acest lucru printr-o ordonanță proprie, care, de asemenea, așteaptă promulgarea. Călătorii care ajung în capitala federală vor trebui apoi să-și pună din nou masca atunci când ajung la limitele orașului Viena.

Obligația de vaccinare corona la nivel național va rămâne suspendată în cursul verii. Încălcările obligației ar fi trebuit pedepsite de la jumătatea lunii martie, dar la recomandarea comisiei de experți, obligația de vaccinare a fost suspendată până la 1 iunie. Acum, în urma unei alte recomandări a experților, acest regulament va fi prelungit și pe parcursul verii (tot trei luni).

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Aveți grijă cu aplicația Lidl: Dacă nu sunteți atent, veți plăti mai mult

  Cu aplicația Lidl Plus și cupoanele potrivite, puteți economisi mulți bani chiar și în aceste vremuri scumpe. Dar există o greșeală obișnuită de evitat. Nu ajungeți întotdeauna la produsul promoțional…

  Din ce în ce mai multe femei călătoresc singure în autorulote

  În urmă cu un an, multimilionara Caitlin Pyle a facut o linie curată sub vechea ei viață. Americanca a decis să lase în urmă căsnicia divorțată, afacerea, casa și bagajele…