Bani pentru românii din diaspora!

Statul oferă 200.000 lei, dacă vin în țară

Condiția care trebuie îndeplinită

 Lumea Banilor

Românii din diaspora care doresc să revină în țară și să investească într-o afacere, pot obtțne finanțare de până la 200.000 lei, prin intermediul programului Start-Up Nation, aflat la cea de-a treia ediție.


Potrivit ministerului Antreprenoriatului și Turismului, suma maximă, în valoare de 200.000 lei, poate fi obținută dacă se vor crea printr-un proiect cel puțin două locuri de muncă full time. Aplicanții care își asumă, în schimb, crearea unui singur loc de muncă, vor putea primi maximum 100.000 lei. Suplimentar, firma beneficiară trebuie să vină cu o cofinanțare în procent de cel puțin 5% din valoarea eligibilă a proiectului.

Dovada domiciliului


Pentru a accesa programul, în plus față de condițiile standard impuse de procedură – https://bit.ly/3BCYOfh, românii din diaspora trebuie să facă dovada domiciului sau rezidenței în străinătate în ultimele 12 luni, până la momentul înscrierii, printr-un permis de ședere/dovadă de stabilire, viză de rezidență/de lungă ședere sau certificate de rezidență.

Obiectivul: 1.000 beneficiari

Înscrierile se fac exclusiv online, pe platforma granturi.imm.gov.ro, până la 01 septembrie a.c. Persoanele interesate au la dispoziție și un manual, care cuprinde pașii necesari pentru aplicarea în cadrul programului: https://bit.ly/3Jle5n7.
Bugetul total pentru Pilonul II Start-up Nation Diaspora este de 20.031.000 lei. Obiectivul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului (MAT), instituție care gestionează și implementează programul, este de a finanța 1.000 de beneficiari.
Cei care doresc mai multe informații, pot suna la numărul de call-center MAT: 021 90 59.

România este acasă!. Aici putem clădi împreună un prezent și un viitor tot mai prosper, atât pentru noi, cât și pentru copiii noștri. Sunt multe oportunități de care puteți profita! Una dintre ele este programul Start-Up Nation, care are, în premieră, un pilon dedicat diasporei. Concret, vetț putea accesa o finanțare nerambursabilă de până la 200.000 lei pentru a vă deschide propria afacere în țară! România vă așteaptă!”, a declarat ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE www.luba.ro: https://luba.ro/bani-pentru-romanii-din-diaspora-statul-ofera-200-000-lei-daca-vin-in-tara-conditia-care-trebuie-indeplinita/

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Aveți grijă cu aplicația Lidl: Dacă nu sunteți atent, veți plăti mai mult

  Cu aplicația Lidl Plus și cupoanele potrivite, puteți economisi mulți bani chiar și în aceste vremuri scumpe. Dar există o greșeală obișnuită de evitat. Nu ajungeți întotdeauna la produsul promoțional…

  Din ce în ce mai multe femei călătoresc singure în autorulote

  În urmă cu un an, multimilionara Caitlin Pyle a facut o linie curată sub vechea ei viață. Americanca a decis să lase în urmă căsnicia divorțată, afacerea, casa și bagajele…