Austria este nepregătită pentru următorul val de imigranți!

Soluțiile Uniunii Europene au dat greș!

Guvernul este somat să ia măsuri urgente, pentru a stopa afluxul crescând de imigranți ilegali

Deocamdată, Nehammer nu are soluții la această problemă

După tragedia fatală din Burgenland, se pune din nou întrebarea: cum fac față atoritățile austriece contrabandei de persoane și numărului tot mai mare de imigranți?!

Austria, pe locul doi după Cipru, la imigrația clandestină!
Potrivit Ministerului de Interne austriac, 31.050 de cereri de azil au fost înregistrate în prima jumătate a anului. Conform clasamentului țărilor de proveniență a solicitanților de azil, Afganistanul este acum înaintea Siriei. Austria se plasează pe locul doi, între țările europene în care ajung imigranții ilegali, imediat după Cipru. Ministrul de Interne, Gerhard Karner, se va întâlni miercuri, 18 august, cu omologul său danez, pe acest subiect. Cu o zi înainte de conferința internaţională pe această temă. Karner a încercat să explice pentru ziarul „Krone” importanța luptei împotriva contrabandei și a migrației ilegale. Ministrul susține că țara are nevoie de o protecție solidă a frontierelor externe și că procedurile privind cererile de azil ar trebui să aibă loc în afara Uniunii Europene. Acest lucru ar zădărnici și afacerea mafiei contrabandei de persoane.

Partidul Social Democrat – SPÖ, amintește despre planul liderului Hans Peter Doskozil și măsurile propuse de acesta: proceduri uniforme de azil în întreaga UE; durata maximă a unei proceduri – trei luni; nici un drept de a rămâne, fără un motiv de azil; centre de procedură la frontierele externe ale UE.

NEOS: „Respingerea refugiaților este o încălcare a legii și provoacă haos!”

Reprezentanta micului partid de opoziție, NEOS, Stephanie Krisper, insistă, de asemenea, asupra unor proceduri de azil mai rapide și a unei soluții la nivelul UE. Ea afirmă că împingerea cu forța a refugiaților înapoi la granițe „este o încălcare a legii și provoacă haos”.

Soluția UE, nerealistă pentru procedurile de azil!
Soluționarea cererilor de azil la frontierele externe – despre asta se discută de 20 de ani, spune Georg Bürstmayr de la Partidul Verzilor. „Mă tem că asta nu va reuși, cel puțin, nu în așa fel încât să fie respectate standardele minime privind drepturile omului!”- arată acesta Numărul cererilor de azil la granițe crește brusc, dar nu și a celor care rămân în Austria. Mulți merg mai departe. „Vedem că numărul de persoane care beneficiază de servicii de bază, rămâne la un nivel stabil”, spune Bürstmayr, care, ca și alții, subliniază că cauzele migrație trebuie abordate. Dar aceasta ar putea fi o întreprindere prea plictisitoare și ar putea duce la rezultate suprinzătoare, chiar deranjante pentru Occident.

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Aveți grijă cu aplicația Lidl: Dacă nu sunteți atent, veți plăti mai mult

  Cu aplicația Lidl Plus și cupoanele potrivite, puteți economisi mulți bani chiar și în aceste vremuri scumpe. Dar există o greșeală obișnuită de evitat. Nu ajungeți întotdeauna la produsul promoțional…

  Din ce în ce mai multe femei călătoresc singure în autorulote

  În urmă cu un an, multimilionara Caitlin Pyle a facut o linie curată sub vechea ei viață. Americanca a decis să lase în urmă căsnicia divorțată, afacerea, casa și bagajele…