Ambasadorul României în SUA, ţinut în LUX şi PUF de stat: chirie de 21.000 dolari/lună!

Andrei Muraru / foto: presidency.ro

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru și-a mutat locuința de serviciu într-o clădire de lux din Washington care a aparținut diplomației iraniene.

Oficialul român locuieşte, deci, într-o clădire cu 46 de camere, 8 dormitoare, 8 băi și piscină și este amplasată pe o proprietate de peste 2000 de metri pătrați.

Pentru această reședință, statul român plătește 21.000 de dolari pe lună.

Chiria, mai scumpă cu aproape 8.000 dolari!

Chiria pentru fosta reședintă a fost de 13.150 USD/lună, a precizat Ministerul de Externe. MAE afirmă că diferența ar veni din faptul că prețul vechii reședințe a fost mai mic din cauza stării tehnice.

Fosta reședință (situată la adresa 2500 30th Street Washington DC, 20008) a fost închiriată în anul 1994 de la Departamentul de Stat al SUA.

În cei 28 de ani în care imobilul a fost utilizat ca reședință oficială a ambasadorilor României în SUA, proprietarul/administratorul nu a realizat lucrări de reparații și reamenajare a interiorului imobilului (cu excepția unor intervenții de urgență urmare a unor evenimente neprevăzute precum inundații), inclusiv a curții.

Astfel, clădirea necesita o reabilitare amplă care să cuprindă reparații capitale, renovare și igienizare”, se arată într-un răspuns al MAE pentru jurnaliştii de la presshub.ro, care au şi aflat subiectul. Reședința actuală este închiriată de la Departamentul de Stat al SUA.

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE www.national.ro: https://www.national.ro/stiri-externe/ambasadorul-romaniei-in-sua-tinut-in-lux-si-puf-in-sua-chirie-de-21-000-dolari-luna-770222.html

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Aveți grijă cu aplicația Lidl: Dacă nu sunteți atent, veți plăti mai mult

  Cu aplicația Lidl Plus și cupoanele potrivite, puteți economisi mulți bani chiar și în aceste vremuri scumpe. Dar există o greșeală obișnuită de evitat. Nu ajungeți întotdeauna la produsul promoțional…

  Din ce în ce mai multe femei călătoresc singure în autorulote

  În urmă cu un an, multimilionara Caitlin Pyle a facut o linie curată sub vechea ei viață. Americanca a decis să lase în urmă căsnicia divorțată, afacerea, casa și bagajele…