Alertă de otrăvire – plaja populară din Croația este contaminată

O inițiativă cetățenească avertizează cu privire la o plajă publică din apropiere de Split, despre care se spune că este contaminată cu azbest. Autoritățile susțin contrariul.

În micul sat Vranjic, care este adesea numit „Mica Veneție”, turiștii se joacă aparent în azbest extrem de toxic.

De patru ani, inițiativa cetățenească „Mjesto Koje Hoće Živjeti” (în croată „Un loc care vrea să trăiască”) avertizează că plaja Kosica este contaminată cu substanța cancerigenă.
De ani de zile, a existat o fabrică de ciment lângă plajă, care și-a deversat deșeurile toxice direct în mare, critică

Sate pitorești, parcuri naționale uluitoare și golfuri idilice: Croația este din nou una dintre cele mai populare destinații de vacanță pentru austrieci în acest an. Nu rareori destinația: metropola culturală Split cu plajele sale frumoase din zonă.

Acesta cere ca porțiunea publică de coastă accesibilă anterior să fie cel puțin împrejmuită, relatează portalul croat Morski

Cu toate acestea, primarul Dalibor Ninčević nu vede niciun pericol pentru oamenii de pe plajă. „Au fost efectuate sondări și investigații, trei sonde au examinat plaja și nu a fost găsit azbest pe această parte.

Dacă cetățenii au îndoieli cu privire la prezența azbestului, aceștia pot contacta întotdeauna instituțiile relevante.În plus, orașul nu este responsabil pentru reabilitarea plajei și, prin urmare, nu poate împrejmui întinderea de coastă sau împiedica cetățenii să înoate.

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Aveți grijă cu aplicația Lidl: Dacă nu sunteți atent, veți plăti mai mult

  Cu aplicația Lidl Plus și cupoanele potrivite, puteți economisi mulți bani chiar și în aceste vremuri scumpe. Dar există o greșeală obișnuită de evitat. Nu ajungeți întotdeauna la produsul promoțional…

  Din ce în ce mai multe femei călătoresc singure în autorulote

  În urmă cu un an, multimilionara Caitlin Pyle a facut o linie curată sub vechea ei viață. Americanca a decis să lase în urmă căsnicia divorțată, afacerea, casa și bagajele…