Un nou medicament vindecă cancerul de colon!

Toți bolnavii tratați cu dostarlimab au fost declarați vindecați !

Medicamentul i-a vindecat pe toți pacienții participanți la studiul cancerului colorectal!

În Austria, cancerul colorectal este al treilea cel mai frecvent cancer la bărbați cu 13% și al doilea cel mai frecvent cancer la femei, cu 11&. De obicei, o combinație de intervenții chirurgicale, radiații și chimioterapie este utilizată ca terapie, ceea ce are ca rezultat numeroase efecte secundare. O nouă descoperire terapeutică oferă acum o mare speranță în întreaga lume! Un medicament bazat pe substanța activă dostarlimab, a reușit să îi scape pe toți participanții la studiu de tumorile rectale! Dostarlimab era, până recent, utilizat în tratamentul cancerului uterin.

Dostarlimab , vândut sub numele de marcă Jemperli , este un anticorp monoclonal, utilizat ca medicament pentru tratamentul cancerului endometrial. Medicamentul blochează mecanismul sndromului “morții programate”! Dostarlimab a fost aprobat pentru uz medical în Statele Unite (SUA) și Uniunea Europeană (UE) în aprilie 2021. Cele mai frecvente efecte secundare raportate în SUA includ oboseală/astenie, greață, diaree, anemie și constipație. Alte efecte secundare frecvente raportate în UE includ vărsături, dureri articulare, mâncărime, erupții cutanate, febră și hipotiroidism (nivel scăzut de hormoni tiroidieni). Ostarlimab era indicat pentru tratamentul adulților cu cancer endometrial recurent sau avansat, cu deficit de reparare a nepotrivirii (dMMR), determinat de un test aprobat de FDA, care a progresat în timpul sau în urma tratamentului anterior cu un regim care conține platină.

La 17 august 2021, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a acordat aprobarea accelerată pentru dostarlimab pentru adulții cu tumori solide recurente sau avansate cu deficit de reparare a nepotrivirii (dMMR), după cum a fost determinat de un test aprobat de FDA, care au progresat la sau în urma anterioare. tratament și care nu au opțiuni de tratament alternative satisfăcătoare. 

Efecte secundare

Reacțiile adverse grave la mi puțin de 2% dintre pacienți, au inclus sepsis, leziuni renale, infecții ale tractului urinar, dureri abdominale și pirexie. Pot apărea reacții adverse mediate imun, inclusiv pneumonită, colită, hepatită, endocrinopatii și nefrită.

Dostarlimab este un inhibitor PD-1 . Începând cu 2020 , este în curs de studii clinice de fază I/II și de fază III. În 2020, producătorul, Tesaro, a anunțat rezultate preliminare de succes ale studiului de faza I/II GARNET. În 2020, studiul GARNET a anunțat că dostarlimab demonstrează potențialul de a trata un subgrup de femei cu cancer endometiral recurent sau avansat. În aprilie 2021, dostarlimab a fost aprobat pentru tratamentul cancerului endometiral recurent sau avansat, cu reparare deficitară a nepotrivirii (dMMR), care sunt anomalii genetice care perturbă repararea ADN-ului. La 22 aprilie 2021, Food and Drug Administration a acordat aprobarea accelerată pentru dostarlimab-gxly (Jemperli, GlaxoSmithKline ). Eficacitatea a fost evaluată pe baza rezultatelor GARNET Trial (NCT02715284), un studiu multicentric, multicohort, deschis la participanți cu tumori solide avansate. La 25 februarie 2021, Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) al Agenției Europene a Medicamentului (EMA) a dat un aviz pozitiv, recomandând acordarea unei autorizații condiționate de introducere pe piață pentru medicamentul Jemperli, destinat tratamentului anumitor tipuri de cancer endometiral recurent sau avansat. Solicitantul pentru acest medicament este GlaxoSmithKline (Irlanda) Limited.  Dostarlimab a fost aprobat pentru uz medical în Uniunea Europeană în aprilie 2021.

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Italia permite inseminarea artificială pentru văduve

  Ministerul italian al Sănătății și-a actualizat orientările privind reproducerea asistată medical. Acum permite, de asemenea, accesul femeilor care au solicitat procedura împreună cu partenerul lor de sex masculin, dar acum…

  De ce vaccinul AstraZeneca nu mai este aprobat

  Vaccinul corona de la compania farmaceutică suedezo-britanică AstraZeneca, Vaxzevria, nu mai este aprobat în UE. Retragerea autorizației, care fusese deja decisă în martie, a intrat în vigoare marți, potrivit unui…