Primarul Vienei ne aruncă iar în sclavia sanitară!

Regulile de protecție în Viena contra Corona-virusului sunt reintroduse de mâine!

Măștile sunt obligatorii pe mijloacele de transport în comun, în farmacii, cămine de bătrâni și spitale

Testele Covid sunt obligatorii la intrarea în cămine și unitățile sanitare

S-au redeschis și unele centre de vaccinare

Având în vedere situația tensionată corona din țară, primarul Vienei, Michael Ludwig, s-a întâlnit din nou cu experți joi. La începutul după-amiezii, el a prezentat rezultatul: Măsurile corona sunt înăsprite din nou. Mai exact, presiunea infecției ar trebui luată din sectorul sănătății. Din acest motiv, o cerință continuă a măștii în spitale și bătrâni/sau. introduse în casele de bătrâni. În viitor, vor fi admiși maximum trei vizitatori testați per pacient pe zi. “Suntem îngrijorați de faptul că angajații din sectorul de îngrijire și sănătate ajung la limita de stres!”

 Primarul Vienei Michael Ludwig (SPÖ): „Avem o situație nouă. Este prima dată când observăm un val în iulie!”- a declarat Ludwig. Oamenii din sectorul sănătății sunt afectați în mod deosebit, în mai multe moduri. Pe de o parte, sunt mai mulți pacienți, pe de altă parte, mai mulți angajați infectați și a început sezonul vacanțelor. „Suntem îngrijorați de faptul că angajații din sectorul de îngrijire și sănătate ating limita de stres!” – susține primarul capitalei.

Ar putea fi luate și măsuri suplimentare în viitorul apropiat – avertizează primarul. El a menționat, de asemenea, că sistemul de testare ar trebui lansat din nou, în mod cuprinzător. De asemenea, Michael Ludwig vrea să promoveze al patrulea rapel,  împreună cu Guvernul. Gama de vaccinări din Viena va fi lansată încă de la jumătatea lunii iulie. Din 18 iulie, centrele de vaccinare Karmelitergasse din Leopoldstadt și Gasgasse din Rudolfsheim-Fünfhaus vor fi deschise de luni până sâmbătă. Din 25 iulie, centrele de vaccinare Schrödingerplatz din Donaustadt, Schöpfwerk din Meidling și Wassermanngasse din Floridsdorf își vor prelungi orele de vaccinare de luni până sâmbătă de la 8:00 la 12:00 și de la 13:00 la 17:00.

Potrivit site-ului oe24.at, aceste reguli Corona se vor aplica la Viena de mâine, 8 iulie:

Măștile sunt obligatorii în transportul public și farmacii!

Practic, regulile din Ordonanța Federală se aplică la Viena, cu următoarele excepții: O mască FFP2 trebuie încă purtată atunci când utilizați transportul public. Acest lucru se aplică – ca și până acum – în încăperile închise ale gărilor, peroanelor, stațiilor și gărilor asociate. Acest lucru se aplică atât pasagerilor, cât și personalului, cu excepția cazului în care există alte măsuri de protecție adecvate (în special tehnice).

O mască FFP2 trebuie purtată și la intrarea în farmacii – nu în ultimul rând, pentru că farmaciile sunt și stații de testare COVID, în care sunt clarificate cazurile suspecte. Acest lucru se aplică atât clienților, cât și personalului, cu excepția cazului în care au fost stabilite alte măsuri de protecție adecvate (în special tehnice).

Testul PCR e obligatoriu în spitale și azile de bătrâni!

Limita cantitativă a vizitelor a fost ridicată. Obligația testului PCR la intrarea în spitale și aziluri de bătrâni și cu paturi rămâne în vigoare. Aceasta înseamnă că accesul este încă posibil doar cu un test PCR negativ, care nu este mai vechi de 48 de ore. Asemenea celor din ordonanța federală, măsurile sunt limitate până la sfârșitul zilei de 23 august 2022.  

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Italia permite inseminarea artificială pentru văduve

  Ministerul italian al Sănătății și-a actualizat orientările privind reproducerea asistată medical. Acum permite, de asemenea, accesul femeilor care au solicitat procedura împreună cu partenerul lor de sex masculin, dar acum…

  De ce vaccinul AstraZeneca nu mai este aprobat

  Vaccinul corona de la compania farmaceutică suedezo-britanică AstraZeneca, Vaxzevria, nu mai este aprobat în UE. Retragerea autorizației, care fusese deja decisă în martie, a intrat în vigoare marți, potrivit unui…