Ministrul Sănătății din Austria a dat în bâlbâială!

Amenzi neaplicabile pentru persoane, teoretic, infectate cu coronavirus!

De la 1 august, carantina și o notificare de separare pentru persoanele care au fost testate pozitiv pentru corona nu se vor mai aplica. În schimb, se aplică restricții de circulație și acces. Pe scurt, asta înseamnă că, de luni, 1 august, persoanele infectate vor avea voie să meargă oriunde, cu excepția locurilor sensibile, cum ar fi spitalele și casele de bătrâni, dar și acolo au permisiunea să intre, atâta timp cât poartă o mască FFP2. 

Deși nu sunt planificate verificări la scară largă ale noilor reglementări, poliția ar trebui cel puțin să continue să efectueze controale la fața locului, a precizat, joi,28 iulie, pentru publicația heute.at, Ministerul Sănătății. Departamentul condus de ministrul Rauch spune că dacă polițiștii au motive să pună la îndoială starea de infecție a persoanei verificate, se va verifica și aceasta. A rămas neclar cum exact acest lucru ar trebui efectuat și verificat în practică, fără o notificare de separare. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății s-a referit și la obligația de a declara adevărul, aplicabilă față de organele executive.

Amenzi de până la 2.900 de euro, dar cine le aplică?!

Teoretic, nu ar trebui să să ignorăm noile reguli, ca persoane infectate. De exemplu, oricine intră într-o zonă vulnerabilă, cum ar fi spitale sau case de bătrâni, în ciuda interdicției, sau este prins în afara locuinței fără mască, este pasibil de amendă.

Pentru că, în aceste cazuri, vă faceți vinovați de o contravenție administrativă, care urmează să fie pedepsită cu amenzi de la 145 la 1.450 euro, iar în caz de repetare, până la 2.900 euro. Nerespectarea acestor condiții ar putea duce, teoretic, la o pedeapsă cu închisoarea de până la patru săptămâni. Ușor de dat ordine din biroul ministerial, dar cine să le aplice?! Vor avea polițiștii teste anticovid?! Ne vor urmări polițiștii și ne vor face controale pe stradă?! După ce criterii se stabilește cuantumul amenzii?! Dacă se poate dovedi că masca este ineficientă împotriva virusului Covid, cine răspunde?!

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Italia permite inseminarea artificială pentru văduve

  Ministerul italian al Sănătății și-a actualizat orientările privind reproducerea asistată medical. Acum permite, de asemenea, accesul femeilor care au solicitat procedura împreună cu partenerul lor de sex masculin, dar acum…

  De ce vaccinul AstraZeneca nu mai este aprobat

  Vaccinul corona de la compania farmaceutică suedezo-britanică AstraZeneca, Vaxzevria, nu mai este aprobat în UE. Retragerea autorizației, care fusese deja decisă în martie, a intrat în vigoare marți, potrivit unui…