Homosexualii au de ce să se teamă: Tot mai mulți dintre infectații cu variola maimuței au început să moară!

Scris de: ZIUA NEWS

Homosexualii au de ce să se teamă: Tot mai mulți dintre infectații cu variola maimuței au început să moară

O a două persoană infectată cu variola maimuţei a murit în Spania, a anunţat sâmbătă Ministerul Sănătăţii, a doua zi după anunţul primului deces în ţară din cauza acestei boli, relatează AFP.

„Dintre cei 3.750 de pacienţi (…) 120 au fost internaţi şi doi au murit”, a anunţat Centrul de Coordonare a Alertelor şi Urgenţelor Sanitare al ministerului în ultimul său raport publicat sâmbătă, fără a preciza data la care s-a produs cel de-al doilea deces, scrie agerpres.ro.

Acestea sunt primele decese în Europa în rândul pacienţilor infectaţi cu variola maimuţei. Vineri, Brazilia a anunţat şi ea un deces, fără să se ştie însă dacă virusul este într-adevăr cauza acestor decese.

În total, şapte decese au fost înregistrate la nivel mondial din luna mai, primele cinci fiind raportate în Africa, unde boala este endemică şi a fost detectată pentru prima dată la om în 1970.

Contactat de AFP, Ministerul Sănătăţii spaniol nu a oferit alte detalii, precizând că este vorba despre doi pacienţi infectaţi cu „variola maimuţei” şi făcând referire la „analize care ar putea avea loc ulterior pentru a se putea stabili cauza morţii”.

În Spania, una dintre ţările cu cele mai multe cazuri de variola maimuţei din lume, 4.298 de persoane au fost infectate, conform ultimelor date oferite de Centrul de Coordonare a Alertelor şi Urgenţelor Sanitare.

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE www.ziuanews.ro: https://www.ziuanews.ro/stiri/homosexualii-au-de-ce-s-se-team-tot-mai-mul-i-dintre-infecta-ii-cu-variola-maimu-ei-au-nceput-s-moar-1571729

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Italia permite inseminarea artificială pentru văduve

  Ministerul italian al Sănătății și-a actualizat orientările privind reproducerea asistată medical. Acum permite, de asemenea, accesul femeilor care au solicitat procedura împreună cu partenerul lor de sex masculin, dar acum…

  De ce vaccinul AstraZeneca nu mai este aprobat

  Vaccinul corona de la compania farmaceutică suedezo-britanică AstraZeneca, Vaxzevria, nu mai este aprobat în UE. Retragerea autorizației, care fusese deja decisă în martie, a intrat în vigoare marți, potrivit unui…