Crucea Roșie Austria face un apel public pentru donarea de sânge!

Rezervele de sânge sunt la cel mai scăzut nivel din ultimii 25 de ani!

 Organizația avertizează asupra efectelor grave ale lipsei lichidului vital

Într-o recentă emisiune televizată, Crucea Roșie s-a arătat extrem de îngrijorată de lipsa actuală a stocurilor de sânge. „Ne îndreptăm către o urgență de sânge fără precedent! Nivelul de ​​aprovizionare cu cantitățile necesare este în pericol!” – a avertizat, marți, 28 iunie, președintele Crucii Roșii, Gerald Creator, care a precizat că refacerea stocurilor de sânge este greoaie în timpul verii. Nivelurile de stocare a rezervelor de sânge sunt, în prezent, la fel de scăzute, în Austria, ca acum 25 de ani, a avertizat el!

E nevoie urgentă de donatori!

.„Situația este gravă: în prezent, aprovizionarea integrală cu produse sanguine nu poate fi garantată în toată Austria, pe parcursul verii! Consumul în spitale este mare, iar serviciile de donare de sânge nu mai sunt în măsură să onoreze toate comenzile în totalitate și în timp util!” – a precizat dl Creator în emisiunea televizată. Crucea Roșie Austria face un apel urgent la donarea de sânge. Situația este tensionată și în alte țări. „Dacă nivelul stocului de rezerve de sânge continuă să scadă, triajul în spitale este inevitabil! Aceasta înseamnă că doar intervențiile sau tratamentele vitale pot fi efectuate și planificate, operațiunile neesențiale vor fi amânate! O restricție în îngrijirea bolnavilor și răniților din spitale ar fi consecința dură a acestei situații!”-  explică directorul Crucii Roșii.

Sângele este folosit la fiecare 90 de secunde!

O unitate de sânge este necesară la fiecare 90 de secunde în Austria. O mare parte din ea este folosită pentru tratamentul bolilor grave, cum ar fi terapia cancerului, anemie, boli de inimă, ficat sau rinichi. Cu toate acestea, rezervele au doar o perioadă de valabilitate de 42 de zile. Circa o treime din sângele stocat este necesar urgent, de exemplu după accidente sau complicații în timpul nașterii.

Există o serie de motive pentru lipsa acută de rezerve de sânge. „Toți ne-au fost cerute multe, în ultimele luni! În fiecare zi, ne confruntăm cu mesaje din sectorul sănătății și cu impactul crizelor globale, care cer solidaritate și sprijin. Observăm acum din ce în ce mai mult că s-a instalat o anumită „oboseală” în rândul populației și că multe mesaje nu mai au efectul scontat. Disponibilitatea de a dona sânge este, de asemenea, masiv afectată!”- arată și secretarul general al Crucii Roșii Austria, Michael Opriesnig. Pandemia corona a avut, de asemenea, un rol nefast. Mai ales, după ultimul val Omikron, mulți voluntari nu au avut voie să-și doneze sângele, din cauza infecției care, în mod paradoxal, nu e foarte periculoasă.

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Italia permite inseminarea artificială pentru văduve

  Ministerul italian al Sănătății și-a actualizat orientările privind reproducerea asistată medical. Acum permite, de asemenea, accesul femeilor care au solicitat procedura împreună cu partenerul lor de sex masculin, dar acum…

  De ce vaccinul AstraZeneca nu mai este aprobat

  Vaccinul corona de la compania farmaceutică suedezo-britanică AstraZeneca, Vaxzevria, nu mai este aprobat în UE. Retragerea autorizației, care fusese deja decisă în martie, a intrat în vigoare marți, potrivit unui…