CDC pune capăt minciunilor Covid!

Oficialitățile din SUA recunosc că vaccinurile și carantina au fost inutile

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA a precizat că persoanele expuse la COVID nu mai trebuie să stea în izolare, indiferent dacă sunt vaccinate sau nu

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA au slăbit liniile directoare Covid-19 joi, eliberând școlile și întreprinderile de sarcina de a impune persoanelor nevaccinate, expuse virusului, să se plaseze în carantină acasă.

O schimbare bruscă de atitudine

Schimbările reprezintă o îndepărtare bruscă de măsuri precum cerințele de distanțare socială și carantină, care au polarizat o mare parte a țării și recunosc efectiv modul în care mulți americani navighează în pandemie de ceva timp. Acțiunea agenției vine pe măsură ce copiii din toată țara se întorc la școală și multe birouri s-au redeschis.

„Știm că Covid-19 este aici pentru a rămâne!” – a declarat Greta Massetti, epidemiolog CDC, într-un briefing de presă de joi, 11 august. „Nivelurile ridicate de imunitate ale populației din cauza vaccinării și infecțiilor anterioare și numeroasele instrumente pe care le avem la dispoziție pentru a proteja oamenii de boli severe și deces!” – a precizat reprezentanta CDC.

Transferul responsabilității și vinovăției, asupra oamenilor!

Noile linii directoare ale CDC vin după mai bine de doi ani de pandemie în care au murit mai mult de un milion de americani. Odată cu răspândirea subvariantei extrem de contagioase BA.5 a Omicron, Statele Unite înregistrează în medie peste 100.000 de cazuri și aproape 500 de decese pe zi.

Dar mulți americani au renunțat la practici precum distanțarea socială, carantina și purtarea măștilor, cu mult timp în urmă.

„Cred că încearcă să admită realitatea că toată lumea este terminată psihic cu această pandemie!”- a spus Michael T. Osterholm, expert în boli infecțioase la Universitatea din Minnesota, referindu-se la CDC.

Agenția lucrează de luni de zile la noul ghid, care se bazează pe recomandările anterioare emise în februarie, când agenția a scurtat perioadele de izolare pentru mulți americani. CDC a spus că face schimbări acum, deoarece vaccinarea și infecțiile anterioare au oferit multor americani un anumit grad de protecție împotriva virusului, iar tratamentele, vaccinurile și rapelurile sunt disponibile pentru a reduce riscul de îmbolnăvire severă.

Schimbările transferă o mare parte din responsabilitatea reducerii riscului de la instituții la indivizi. CDC nu mai recomandă ca oamenii să stea la șase metri distanță de ceilalți. În schimb, observă că evitarea zonelor aglomerate și menținerea distanței față de ceilalți sunt strategii pe care oamenii ar putea dori să le ia în considerare, pentru a-și reduce riscul de infecție.

Iar strategiile de prevenire recomandate nu mai fac o distincție între persoanele care sunt la curent cu vaccinările și cele care nu sunt, simplificând un set complicat de reguli, care ar putea fi dificil de aplicat pentru școli și întreprinderi.

Fără explicații pentru măsurile inutile de până acum!

Persoanele care sunt expuse la virus nu mai trebuie să se plaseze în carantină acasă, indiferent de statutul lor de vaccinare, deși ar trebui să poarte mască timp de 10 zile și să fie testate pentru virus în ziua a 5-a, conform noilor recomandări. Urmărirea contactelor și testarea de rutină a supravegherii persoanelor fără simptome nu mai sunt recomandate, în majoritatea cazurilor.

În loc să se concentreze pe încetinirea transmiterii virusului, recomandările acordă prioritate prevenirii bolilor severe. Oficialii subliniază importanța vaccinării și a altor măsuri de prevenire, inclusiv a tratamentelor antivirale și a ventilației.

Recomandările privind purtarea măștii, care sugerează oamenilor să le poarte în interior în locuri în care nivelurile comunitare de Covid-19 sunt ridicate, nu s-au schimbat. Iar persoanele care sunt testate pozitiv pentru virus, ar trebui să se izoleze acasă cel puțin cinci zile. Cei care au avut o infecție cu evoluție moderată sau severă sau sunt imunocompromiși, ar trebui să se izoleze până la 10 zile. Agenția a abordat, de asemenea, renfecțiile pe care unii oameni le-au raportat, după ce au luat tratamentul antiviral Paxlovid; dacă simptomele revin, oamenii ar trebui să repornească perioada la izolare, a spus CDC. Mulți experți în sănătate au lăudat noile linii directoare, ca reprezentând o abordare pragmatică a vieții cu virusul pe termen lung.

„Cred că aceasta este o schimbare binevenită!”- a spus Amesh Adalja, un savant de la Centrul Johns Hopkins pentru Securitatea Sănătății. Noile linii directoare vor fi, de asemenea, mai ușor de urmat de către public, a adăugat el.

Dar pandemia nu s-a încheiat, au remarcat experții, și ar putea fi necesare măsuri mai stricte, în cazul unor noi variante sau a unor creșteri viitoare a numărului de infecții.

Mai mult, CDC „nu mai recomandă folosirea testelor regulate pentru depistarea COVID-19, cu excepția anumitor situații cu mare risc, cum sunt azilurile sau închisorile”.

Nici „știința” de ieri, nici „știința” de azi nu au putut oferi temeiuri solide pentru măsurile pe care le-au promovat / le promovează.

Dar asta nu a împiedicat autoritățile ca, „în numele științei”, să nenorocească oameni.

Se pare că isteria și pandemia Covid sunt pe punctul de a fi abandonate. Însă, din câte se vede, urmează alte plandemii.

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Italia permite inseminarea artificială pentru văduve

  Ministerul italian al Sănătății și-a actualizat orientările privind reproducerea asistată medical. Acum permite, de asemenea, accesul femeilor care au solicitat procedura împreună cu partenerul lor de sex masculin, dar acum…

  De ce vaccinul AstraZeneca nu mai este aprobat

  Vaccinul corona de la compania farmaceutică suedezo-britanică AstraZeneca, Vaxzevria, nu mai este aprobat în UE. Retragerea autorizației, care fusese deja decisă în martie, a intrat în vigoare marți, potrivit unui…