Carburanții scumpi ar putea bloca transportul bolnavilor cu ambulanțele!

Guvernul e chemat să ia măsuri

Serviciile de ambulanță din Austria trag un semnal de alarmă: din cauza prețurilor mari la combustibil, serviciul de transport al bolnavilor ar putea fi în curând drastic restricționat, avertizează Arbeiter-Samariterbund! Acest lucru ar afecta în special bolnavii cronici.

Paramedicii de la organizația Arbeiter-Samariterbund ies la muncă de peste 600 de ori pe zi. Cele mai multe dintre curse reprezintă transporturi de pacienți, adică, deplasări la spital pentru persoanele care primesc în mod regulat chimioterapie sau dializă. Dar asta nu va mai fi posibil în curând, se teme directorul general al Asociației Samaritenilor, Reinhard Hundsmüller, într-un interviu pentru „Vienna Heute”. Pentru că prețurile în creștere la benzină, electricitate și produse medicale nu mai sunt gestionabile. S-ar putea chiar ca persoanele bolnave cronice să nu mai poată fi transportate, în viitorul apropiat. „Asta nu ar trebui să se întâmple într-o țară precum Austria, nu admitem că s-ar putea întâmpla așa ceva! Cred că este timpul ca acest guvern federal și cei responsabili să se trezească și să recunoască dramatismul situației!”- a spus Hundsmüller.

200.000 euro, costuri suplimentare, pe lună!

Alte servicii de intervenție de urgență/ambulațe din Viena, precum Crucea Roșie, Crucea Verde sau Johanniter, se află în aceeași situație: „Acum avem costuri suplimentare de 200.000 EUR pe lună, pentru toate serviciile de salvare, în total. De aceea, solicităm și scutirea de taxe pe uleiuri minerale, așa cum este deja posibilă pentru alte afaceri, precum cele agricole!”, a cerut Robert Lorenz, șeful operațiunilor la Johanniter. Dacă nu este posibilă o scutire de taxa pe uleiurile minerale, organizațiile cer finanțare specială – similară pachetului de 120 de milioane de euro pentru agricultură, care are scopul de a garanta securitatea aprovizionării în Austria. „Asta e în regulă pentru noi, nu suntem invidioși pe nimeni! Dar este vorba despre oameni bolnavi și nu despre produse! Trebuie să spuneți că și oamenii bolnavi sunt importanți!”- precizează Hundsmüller.

Donațiile sunt în scădere

Organizațiile sunt finanțate de Fondul Austriac de Asigurări de Sănătate și din donații. „Desigur că observăm și creșterea prețurilor în rândul populației, așa că și donațiile sunt în scădere!”- s-a plâns Lorenz. Nu dorim să tulburăm populația, dar credem că este necesară o avertizare în timp util, cu privire la un posibil blocaj, datorită prețurilor la carburanți, arată reprezentantul Johanniter.

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Italia permite inseminarea artificială pentru văduve

  Ministerul italian al Sănătății și-a actualizat orientările privind reproducerea asistată medical. Acum permite, de asemenea, accesul femeilor care au solicitat procedura împreună cu partenerul lor de sex masculin, dar acum…

  De ce vaccinul AstraZeneca nu mai este aprobat

  Vaccinul corona de la compania farmaceutică suedezo-britanică AstraZeneca, Vaxzevria, nu mai este aprobat în UE. Retragerea autorizației, care fusese deja decisă în martie, a intrat în vigoare marți, potrivit unui…