14 cabinete de medici pediatri sunt vacante doar în Viena!

Nevoia de astfel de cadre medicale este mare în toată Austria!

Doi noi medici pediatri practică în zona Sonnwendviertel, din cartierul Favoriten, de circa o lună. Ei au grijă de până la 200 de copii în fiecare zi. Conform site-ului orf.at, nevoia de pediatri în Austria este mare. Doar la Viena, 14 posturi sunt vacante, în ciuda creșterii populației.

Unul dintre motivele care fac din Viena unul dintre cele mai locuibile orașe din lume este „sistemul de sănătate excelent!”, a declarat pentru orf.at. Stefan Ferenci, noul președinte al Curiei pentru medici angajați și vicepreședinte al Asociației Medicale din Viena. Însă, sistemul a început să se clatine în ultimii ani, deoarece „în multe zone, se simte o lipsă de cadre medicale”. Pentru pacienți și, în acest caz, mai ales pentru părinți, îngrijirea medicală a copiilor este o grijă permanentă. În ciuda creșterii populației, există din ce în ce mai puține cabinete cu asigurări de sănătate pentru pediatri. Și în fiecare an, sunt mai puțini. În prezent, 15 din cele 90 de posturi ocupate prin casele de asigurări de sănătate sunt vacante, deși sunt cu 13 mai multe decât acum zece ani.

Un nou cabinet pediatric a fost deschis în cartierul Favoriten, de circa o lună. În noul Sonnwendviertel, de lângă  Hauptbahnhof (gara principală, noul cabinet de pediatrie s-a deschis la începutul lunii mai. Potrivit doctorului Sevinc Yildirim, care conduce noul cabinet împreună cu un al doilea medic pediatru, programul este foarte încărcat.  Între 150- 200 de copii trebuie să fie consultați zilnic. Fondul austriac de asigurări de sănătate (ÖGK) este încrezător că va putea deschide prima unitate de îngrijire primară pentru copii în toamnă. Negocierile cu asociația medicală au loc de ceva vreme.

Asociația Medicală solicită reforme!

Dar sunt necesare inițiative rapide, pentru a remedia deficiențele din sistemul de sănătate al vienezilor, a subliniat Stafan Ferenci: „În primul rând este factorul timp: mai mult timp pentru instruire, mai mult timp pentru pacienți și mai mult timp pentru regenerarea personalului sanitar! În primul rând, aceasta include o reducere eficientă a birocrației spitalelor, pentru a scuti medicii de munca de birou. De asemenea, este nevoie urgentă de o reformă a pregătirii medicale în spitale! În prezent, din cauza lipsei de timp și de resurse financiare, acest lucru se întâmplă adesea.

Pediatria este o ramură specializată a medicinei, care studiază dezvoltarea neuro-senzoriale-motorii și fiziologice normale a copilului și întreaga patologie a bolilor copilăriei, dezvoltarea în perioada post-pubertare, până când copilul devine adult. Copilul este definit prin lege ca orice subiect cu vârsta de 18 ani (articolul 1 al Convenției cu privire la drepturile copilului ). Medicul specializat în pediatrie se numește pediatru .

Pediatria este diferită de medicina generală, deoarece se adresează, în special, unui organism aflat în dezvoltare și transformare permanentă. Precocitatea diagnosticului este aici, chiar mai mult decât în ​​altă parte, vitală, pentru sănătatea viitoare a copilului și determinantă pentru prognostic.

Neunatologia face parte din Pediatrie și se ocupă cu sănătatea copilului nou-născut. Cooperarea dintre medicul pediatru și obstetrician este cea care ajută la prevenirea malformațiilor fetale și la tratarea bolilor la naștere.

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Italia permite inseminarea artificială pentru văduve

  Ministerul italian al Sănătății și-a actualizat orientările privind reproducerea asistată medical. Acum permite, de asemenea, accesul femeilor care au solicitat procedura împreună cu partenerul lor de sex masculin, dar acum…

  De ce vaccinul AstraZeneca nu mai este aprobat

  Vaccinul corona de la compania farmaceutică suedezo-britanică AstraZeneca, Vaxzevria, nu mai este aprobat în UE. Retragerea autorizației, care fusese deja decisă în martie, a intrat în vigoare marți, potrivit unui…