OCCIDENTUL VREA RĂZBOI GLOBAL!

Occidentul încearcă să impună omenirii un război global, spune șeful informațiilor ruse!


Armata rusă este invincibilă atunci când forțele armate, guvernul și societatea împărtășesc obiectivul comun de a învinge inamicul”.

Este crucial să învățăm lecții adecvate din experiența istorică a Rusiei, în timp ce Occidentul încearcă să impună omenirii un război global, a declarat luni directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei (SVR), Serghei Naryshkin, care conduce Societatea de Istorie Rusă.

„Sunt sigur că experiența Rusiei de a participa la Primul Război Mondial face posibil să tragem cea mai importantă concluzie istorică că armata rusă este invincibilă atunci când forțele armate, guvernul și societatea împărtășesc obiectivul comun de a învinge inamicul. Așa a fost întotdeauna.

Astăzi, când Occidentul liberal și totalitar încearcă să impună un război global întregii omeniri, este esențial pentru noi să putem învăța lecții adecvate din enorma experiență istorică a Rusiei”, a declarat Naryshkin reporterilor după o ceremonie de depunere de coroane La Moscova, la un memorial dedicat celor căzuți în Primul Război Mondial.

Astăzi, când sărbătorim cea de-a 108-a aniversare de la intrarea Rusiei în Primul Război Mondial, onorăm memoria soldaților și ofițerilor ruși care au luptat pe linia frontului acelui mare război. Acea perioadă din istoria Rusiei este plină de exemple de adevărat eroism, curaj și vitejie”, a subliniat Naryshkin.

Potrivit lui, „ironia istoriei este că, în ciuda faptului că a sacrificat milioane de vieți pentru a-și asigura o victorie, Rusia nu a reușit să intre în cercul puterilor învingătoare și, mai mult, a trebuit să semneze umilitorul Tratat de pace de la Brest-Litovsk”. „O campanie de propagandă naționalistă orchestrată de peste mări a jucat și ea un rol în acea tragedie.

„De altfel, primele grupuri armate de naționaliști ucraineni s-au format pe deplin în Austro-Ungaria și abia mai târziu unele forțe politice din interiorul țării au continuat să răspândească propagandă naționalistă. Astăzi, 100 de ani mai târziu, continuăm să culegem rodul amar al activităților lor antiguvernamentale și antisociale”, a subliniat șeful SVR.

Data intrării Rusiei în Primul Război Mondial a fost inclusă oficial în calendarul comemorativ național la inițiativa lui Naryshkin în 2012.

ARTICOL PRELUAT DE PE: https://karensmithdotblog.wordpress.com/

  • Jurnalul Romanesc Viena

    Related Posts

    Ce învârteli face, în România, omul de încredere al lui Plahotniuc, Iurie Cecan

    Considerat omul de încredere al oligarhului fugar Vladimir Plahotniuc, afaceristul moldovean Iurie Cecan prosperă în România. Cu vilă de lux în Pipera și afaceri bănoase în care și-a băgat la…