”Nebunie în stare pură! Devii fascist, legionar, rasist și xenofob”

Senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, critică în termeni duri “Codul de conduită pentru prevenția și sancționarea xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură”, document adoptat de Ministerul Educației și intrat recent în vigoare.

“Conform prevederilor acestui document, orice, până și declarația de iubire față de neam poate fi considerată discurs instigator la ură. Articolul 6 a) din Cod interzice <<promovarea simbolurilor identitare, imaginilor şi faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob>>. În opinia Ministerului, simbolurile identitare sunt egale cu cele fasciste, legionare, rasiste și xenofobe. Deci, dacă te declari român, ești fascist, legionar, rasist și xenofob!!! Este nebunie în stare pură!”. afirmă Târziu, potrivit unui comunicat al AUR.

“Costumul național, crucea, steagul tricolor, cântecul popular, limba română și tot ce ține de tradiție sunt simbolurile identitare ale neamului românesc. Aceste elemente sacre ale identității noastre ne diferențiază de alte neamuri. Cum să le interzici în școală? Și de ce? Cui fac rău? Cumva planurilor de destructurare  națională, de deznaționalizare pentru implementarea unei alte identități colective, pretins europene? Încurcă simbolurile identitare tentativele de înlocuire a populației de pe teritoriul României?”, întreabă retoric liderul AUR și adaugă:

“Mai mult, Articolul. 6 d) din același Cod interzice  <<activitățile membrilor comunității universitare care presupun radicalizarea și promovarea discursului instigator la ură.>> Termenii vagi, impreciși ai acestei prevederi reprezintă calea directă și sigură către orice abuz de interpretare și, de fapt, are ca obiectiv anihilarea opiniilor, credințelor și atitudinilor care nu se aliniază ideologiei neo-marxiste, fiind una dintre metodele predilecte ale așa-numitei corectitudini politice. Iată cum trădarea de țară nu se mai petrece în ascuns, ci la lumina zilei!”,  conchide președintele CNC al AUR.

La 22 martie 2024, în Monitorul Oficial a fost publicat Ordinul Ministerului Educației privind aprobarea Codului de conduită pentru prevenția și sancționarea xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură, document ce “reglementează cu titlu general cu privire la prevenția și sancționarea xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură în cadrul instituțiilor de învățământ superior din România.”

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Rareș Bogdan a fost ales vicepreședinte al Comisiei pentru afaceri externe din Parlamentul European și anunță că prioritatea sa este Republica Moldova

  Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a fost ales vicepreședinte al Comisiei pentru afaceri externe (AFET) din Parlamentul European, una dintre cele mai prestigioase comisii ale Parlamentului European, care reunește foști șefi…

  Andrei Năstase s-a întâlnit în SUA cu potențiali investitori în economia Republicii Moldova

  Andrei Năstase, pretendent la președinția Republicii Moldova, a făcut o vizită în Statele Unite ale Americii, unde a avut mai mult discuții cu persoane importante. De asemenea, a participat și…