FPÖ cere din nou: „Obiectivul nostru trebuie să fie un Tirol unit!”

Partidul naționalist austriac vrea unirea celor 3 regiuni ale Tirolului

Cu ocazia unei dezbateri în Parlament, pe tema „soluționării pașnice a conflictului, folosind exemplul Tirolului de Sud – 30 de ani de soluționare a litigiilor, 50 de ani de la al doilea statut de autonomie”, FPÖ, vorbind în numele reprezentanților regiunii Tirolului de Sud, prin purtătorul de cuvânt, Peter Wurm, a cerut din nou reunificarea tuturor părților Tirolului. În plus, pierderea treptată a autonomiei Tirolului de Sud a fost aspru criticată de Italia, dar și de guvernul federal austriac.

Autonomie în pericol

În discursul său, Wurm a avertizat că nu numai că politica italiană pune la îndoială din ce în ce mai mult funcția Austriei ca putere protectoare pentru Tirolul de Sud, dar, în același timp, zdruncină în mod deschis statutul de autonomie al regiunii. Deficiențele politice legate de autonomia deplină, pe care FPÖ le subliniază de ani de zile, s-au înrăutățit, în loc să se îmbunătățească.

Prada de război Tirolul de Sud„!

În acest context, Wurm a adus un omagiu meritelor luptătorilor pentru libertate din Tirolul de Sud, fără al căror eroism, probabil, nu ar exista autonomie pentru „prada de război numită Tirolul de Sud”:

“Datorăm autonomia actuală a Tirolului de Sud luptătorilor pentru libertate, care au rezistat în anii 1950 și 1960. De aceea, putem vorbi despre autonomia de azi!”- arată Wurm.

Purtătorul de cuvânt regional al FPÖ consideră că peste 50% din avantajele conferite de autonomie ale Tirolului de Sud au scăzut mult în ultimii 30 de ani, ca o confirmare a avertismentelor FPÖ.

Prin urmare, pentru FPÖ, este la ordinea zilei să includă în Constituție funcția de putere de protecție pentru Tirolul de Sud. În plus, naționaliștii austrieci continuă să susțină dubla cetățenie pentru tirolezii de Sud. În cele din urmă, politicianul FPÖ și-ar dori un Tirol unit:

“Pentru mine există un singur Tirol! Un Tirol format din Tirolul de Nord, cel Sud și de Est. Aceste părți separate trebuie aduse împreună și vreau să afirmă că Tirolul nostru trebuie să fie, din nou, un Tirol unit. Acesta ar trebui să fie scopul nostru comun!” – afirmă reprezentantul FPÖ.

  • Jurnalul Romanesc Viena

    Related Posts

    Ce învârteli face, în România, omul de încredere al lui Plahotniuc, Iurie Cecan

    Considerat omul de încredere al oligarhului fugar Vladimir Plahotniuc, afaceristul moldovean Iurie Cecan prosperă în România. Cu vilă de lux în Pipera și afaceri bănoase în care și-a băgat la…