Cancelarul Nehammer și partidul său, în corzi!

Departamentul Juridic al Parlamentului acuză Partidul Popular(ÖVP) că păstrează tăcerea cu privire la scandalurile financiare!

Două treimi din cele 33 de întrebări ale Opoziției referitoare la corupția ÖVP au rămas fără răspuns

Întrebarea de urgență maximă din Parlament a FPÖ – Partidul Libertății, principala formațiune de Opoziției, despre scandalurile financiare ale ÖVP din Parlament de acum două săptămâni, nu a primit nici până azi un răspuns adecvat. Aceasta este concluzia la care au ajuns Serviciile Juridice, Legislative și de Cercetare ale Parlamentului. O infracțiune jenantă a ÖVP, care, se pare că nici măcar nu mai respectă Parlamentul.

Nehammer a „scăpat” la Bruxelles

Conduita necorespunzătoare a popularilor a fost acum pusă pe seama secretarului de stat al ÖVP, Claudia Plakolm. Ea a trebuit să-l reprezinte pe cancelarul ÖVP, Karl Nehammer, după ce Opoziția a crezut că acesta a fugit și a preferat să plece la Bruxelles, în loc să răspundă la întrebările Parlamentului.

Două treimi din întrebări nu au răspunsuri!

Departamentul Juridic al Parlamentului a precizat că Plakolm ar fi trebuit să răspundă la circa două treimi din întrebările la care a refuzat să răspundă. Christian Hafenecker, membru al Parlamentului, președintele grupului FPÖ în „Comitetul de investigare a corupției ÖVP”, a precizat, într-o primă declarație:

Acest raport dovedește, negru pe alb, că ÖVP a dat cu adevărat o lovitură aleșilor, refuzând, în mod arbitrar, să răspundă la întrebări cruciale! Când vine vorba de a menține închis capacul cazanului lor asupra corupției care explodează, negrilor din ÖVP nici măcar acum nu le este frică să saboteze și să submineze parlamentarismul! Un astfel de comportament scandalos nu este doar inacceptabil, ci și absolut dăunător din punct de vedere democratic și arată încă o dată cât de important este să aflăm toate secretele întunecate ale ÖVP! – a precizat reprezentantul Opoziției

Acuzații grave împotriva soției cancelarului!

La „solicitarea lor urgentă”, Partidul Libertății a dorit clarificări de la cancelarul ÖVP, Karl Nehammer, cu privire la unele aspecte ce o vizează pe soția acestuia, Katharina Nehammer. În document se precizează, printre altele:

“Afacerea cu privire la protecția personală a soției cancelarului și a „consilierului șef a dnei Katharina Nehammer nu a fost clarificată până în prezent! Există încă acuzații serioase că acest incident ar trebui acoperit – de la cea mai înaltă autoritate!..  Investigațiile din actuala comisie de investigare a corupției ÖVP parcurg și ele, ca un fir negru, toată țara și în fiecare zi, sunt tot mai multe: corupția publicitară, evaziunea fiscală, cele mai bănoase locuri de muncă și câștigarea banilor contribuabililor prin tactici de ocolire dubioase”.

Rechizitoriu ministerial

Un total de 33 de întrebări au fost adresate cancelarului federal ÖVP Nehammer și, reprezentantului său, secretarul de stat ÖVP Plakolm, la care majoritatea nu au încă nici un răspuns. Acest lucru este neconstituțional și reprezintă o încălcare clară a sistemului juridic din Parlament. Din păcate, fără consecințe, deocamdată. Drept urmare, FPÖ s-a decis să depună un rechizitoriu ministerial.

  • Jurnalul Romanesc Viena

    Related Posts

    Ce învârteli face, în România, omul de încredere al lui Plahotniuc, Iurie Cecan

    Considerat omul de încredere al oligarhului fugar Vladimir Plahotniuc, afaceristul moldovean Iurie Cecan prosperă în România. Cu vilă de lux în Pipera și afaceri bănoase în care și-a băgat la…