Noi escrocherii pe Instagram!

Hackerii se folosesc linkuri dubioase pentru a prelua controlul asupra conturilor utilizatorilor

Mai mulți utilizatori de pe cunoscuta platformă Instagram au reclamat că au pierdut controlul asupra conturilor, după ce au dat click pe niște linkuri suspecte. Ei reclamă faptul că unii prieteni și cunoscuți s-au trezit cu conturile blocate după ce au făcut greșeala amintită ai sus. Metoda folosită de escroci e simplă: primești pe Instagram un mesaj de la un prieten (de cele mai multe ori, dar poate fi și de la un străin) prin care ți se cere numărul de telefon, sub pretextul de a ajuta la recuperarea unui cont asociat acelui prieten.

Apoi, pe acel număr de telefon ți se trimite un link, pe care ți se cere să faci click sau să-l trimiți celui care ți l-a cerut. Odată ce faci asta pierzi controlul contului tău“, a scris Mircea Goia pe Facebook.

După ce hackerii preiau controlul asupra contului, aceștia fie că postează tot felul de reclame, fie vă solicită bani, pentru a vă reda controlul asupra contului. „După preluarea controlului contului vostru, hackerul începe să posteze, în stories mai ales, diferite reclame la metode de îmbogățire (inclusiv prin Bitcoin). De asemenea, e posibil ca același hacker să vă ceară bani ca să va dea contul înapoi.

Dacă va cere bani o va face nu prin metode normale, ci vă va cere să cumpărați diferite gift carduri (cum ar fi Google Play). După ce cumparați carduri de genul ăsta va trebui să le dați codul scris pe ele hackerului, ceea ce va face imposibilă găsirea acestui!” – precizează același Mircea Goia.

Sfaturi privind securizareacontului, de la Instagram

Iată câteva lucruri pe care le poți face pentru a-ți păstra contul în siguranță, potrivit site-lui instagram.com:.

  • Alegeți o parolă complexă. Folosiți o combinație de cel puțin 6 cifre, litere caractere speciale (precum !$@%) și încrcați să evitați repetiția.
  • Schimba-ți-vă parola cu regularitate, în special dacă vedeți un mesaj de la Instagram în care vi se cere să faceți acest lucru. În timpul verificărilor de securitate automate, Instagram recuperează uneori informații de conectare care au fost furate de pe alte site-uri. Dacă Instagram descoperă că este posibil ca parola să-ți fi fost furată, schimbarea parolei pe Instagram și pe alte site-uri vă ajută să vă protejați contul și împiedică spargerea acestuia pe viitor.
  • Activați autentificarea în doi pași, pentru o securitate sporită a contului.
  • Asigurați-vă că aveți un cont de e-mail securizat. Oricine poate să vă citească e-mailurile, probabil că vă poate accesa și contul de Instagram. Schimbați-vă parolele pentru toate conturile de e-mail și asigurați-vă că nu coincid între ele.
  • Descărcați-vă datele. Puteți face un backup al datelor solicitând o copie a întregului conținut pe care l-ați distribuit pe Instagram, într-un format HTML sau JSON, care se poate citi pe computer. Rețineți: veți avea nevoie de parola contului de Instagram pentru a solicita aceste informații.
  • Deconectați-vă de la Instagram atunci când utilizați un computer sau telefon folosit în comun cu alte persoane. Nu bifați caseta „Ține minte”, când vă conectezi de pe un computer public, deoarece veți rămâne conectat chiar și după ce închideți fereastra browserului.
  • Nu dezvăluiți niciodată parola unei persoane pe care nu o cunoașteți și în care nu aveți încredere.
  • Gândiți-vă bine înainte să autorizați o aplicație de la terți.
  • Jurnalul Romanesc Viena

    Related Posts

    • mai 7, 2025
    Siguranță națională! VIDEO Grindina face ravagii după ce ministrul Agriculturii a închis de capul lui sistemul antigrindină. DEMISIA, Florin Barbu!

    Grindina face prăpăd în toată țara, distrugând culturile agricole și ruinându-i pe fermieri. Totul din cauza deciziei nesăbuite a ministrului PSD al Agriculturii, Florin Barbu, de a suspenda programul național…

    • mai 7, 2025
    DOCUMENT. Ordonanța prin care Guvernul vrea să angajeze la Stat încă 1500 de funcționari

    Avem dovada că, în plină austeritate bugetară și în pragul celei mai mari crize economice de după 1990 din România, ministrul „calamităților din Agricultură” Florin Barbu vrea să angajeze peste…