China lovește piața jocurilor video/ O afacere de 50 de miliarde de dolari se clatină!

China lovește piața jocurilor video/ O afacere de 50 de miliarde de dolari se clatină / Foto: printscreen

Autoritățile de reglementare chineze atacă piața jocurilor video din țară. Veniturile din industrie au scăzut cu 1,8% de la an la an, ajungând la 22 de miliarde de dolari în cele șase luni până în iunie, arată cifrele oficiale, primul declin oficial din istorie.

Acest lucru este probabil temporar, având în vedere că aprobările pentru noi jocuri sunt reluate treptat.

Cu toate acestea, supravegherea mai strictă în întregul sector, determinată de îngrijorările legate de dependența online și de miopie, va continua să frâneze creșterea acestui sector.

Dependența tinerilor și „cultul banilor”

Anterior, autoritățile chineze le-au cerut companiilor producătoare de jocuri video să lupte împotriva dependenței tinerilor de jocuri și să nu se mai concentreze exclusiv pe profit, pe „cultul banilor”. Minorii din China petrec un timp enorm în fața calculatoarelor, atrași de aceste jocuri, cu consecințe directe asupra sănătății și rezultatelor la învățământ.

Contracția subliniază de altfel consecințele asaltului de reglementare al Beijingului asupra sectorului. Pe lângă înghețarea aprobărilor timp de câteva luni, au intrat în vigoare restricții privind timpul și banii pe care tinerii îi pot cheltui pentru jocuri, scrie Reuters.

Populația de jucători din ceea ce a fost cândva cea mai mare piață din lume este în declin, potrivit estimărilor oficiale. Newzoo, care urmărește industria, estimează estimează că, în acest an, cheltuielile pentru jocuri în SUA le vor depăși pe cele din China, care se ridică la 50,2 miliarde de dolari.

Giganți precum Tencent, cu o valoare de 410 miliarde de dolari, au la dispoziție titluri existente, plus piețe internaționale precum Asia de Sud-Est.

Cu toate acestea, analiștii de la China Renaissance au prognozat o creștere anuală de doar 6% a veniturilor globale din jocurile video ale companiei în următorii doi ani.

ARICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE www.national.ro: https://www.national.ro/stiri-externe/china-loveste-piata-jocurilor-video-o-afacere-de-50-de-miliarde-de-dolari-se-clatina-769700.html

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Creatoarea de modă Miuccia Prada împlinește 75 de ani

  Moda ei ar trebui să fie utile în primul rând. Și ar trebuit să apeleze la toată lumea: de la copii la adulți. Creatoarea italiană de modă Miuccia Prada însăși…

  Cel mai rău mod de a vă încărca telefonul: o greșeală obișnuită pe care mulți o fac

  Fiecare dintre noi folosește un telefon mobil. Este greu să ne imaginăm viața fără acest dispozitiv. Nu este un secret că ne folosim telefoanele atât de mult încât uneori chiar…