Viitor de miliarde pentru fabrica de motoare BMW din Steyr!

Uzina cu 4.400 de angajați va produce peste 600.000 de motoare electrice pe an!

„Motoarele cu ardere sunt învechite. Fabrica din Steyr va fi, cu siguranță, închisă în următorii câțiva ani!” – așa a sunat astfel cântecul de lebădă care a fost cântat fabricii BMW în ultimele luni. Acum, scepticii tac. Motivul: Producătorul de vehicule german jură loialitate orașului Steyr!

Concernul din Bayern și-a reînnoit tare și clar angajamentul de a investi în fabrica de motoare austriacă

Asta înseamnă că dezvoltarea motoarelor electrice de înaltă performanță este intensificată în uzina condusă de Alexander Susanek. În plus, din 2025 va intra în funcțiune producția de serie de motoare electrice pentru o mare varietate de modele, cu o capacitate de peste 600.000 de unități pe an. Numai pentru asta, se investește aproape un miliard de euro! „Pentru noi, aceasta este cea mai importantă piatră de hotar, de când a fost pusă piatra de temelie pentru uzină, în urmă cu mai bine de 40 de ani!” – spune, fericit, Susanek. Producția pentru motoarele diesel și pe benzină va continua, de asemenea. Lucrările de construcție pe șantierul uzinei sunt deja în derulare, ceea ce i-a convins și pe cancelarul federal Karl Nehammer și pe guvernatorul Thomas Stelzer.

 Noul acord le oferă siguranță celor 4.400 de angajați ai uzinei; până în 2030, mai mult de jumătate dintre angajați vor lucra în domeniul mobilității electrice.

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  BYD în Germania – Șefii auto din Germania tremură în fața acestui manager chinez

  Compania multinațională chineză BYD, cunoscută anterior în Germania doar ca producător de mașini electrice, se confruntă cu dificultăți neprevăzute în țara de origine a automobilului. Peste tot, lucrurile sunt în…

  Președintele Chinei, Xi, vrea să ridice relațiile cu Ungaria la un „nivel înalt”

  După Serbia, Ungaria l-a primit cu mari eforturi și pe președintele Chinei, Xi Jinping. Soldații călare s-au aliniat joi la Budapesta pentru a-l întâmpina pe șeful statului chinez de către…