Benzinăriile din Austria rămân fără motorină!

Guvernul e nevoit să apeleze la rezervele strategice ale statului și să reționalizeze carburanții

Criza e cauzată de o avarie majoră la rafinăria Schwechat, care va fi remediată doar în septembrie

Nu numai că combustibilul devine din ce în ce mai scump, ci acum se profilează blocaje serioase. Printre altele, aceasta are de-a face cu lucrările de reparații lungi după accidentul de la rafinăria OMV din Schwechat. Primele benzinării din Austria au trebuit deja să raționeze combustibilul pentru clienți, deoarece nu primesc suficient carburant. Acum, blocajele serioase în furnizarea motorinei devin amenințătoare. Conform unui articol al publicației „Presse”, Austria rămâne fără motorină.

La benzinăriile austriece există deja raționalizări pentru motorină. Acum a fost folosită rezerva de stat pentru urgențe. Și vara va fi probabil o lipsă și mai mare. Politicienii văd „măsurile de austeritate” ca răspuns la criza motorinei.

 

Problema cea mai mare: Rafinăria Schwechat este în reparații, după o avarie gravă!

 Situația ajunge la un punct culminant deoarece singura rafinărie din Schwechat a Austriei este aproape inactivă de la începutul lunii iunie, după o avarie în timpul lucrărilor de întreținere. Uzina poate fi operată în prezent doar la circa o cincime din capacitatea sa. Potrivit OMV, lucrările de reparație pot dura până la sfârșitul lunii septembrie, dar se lucrează între timp la un sistem alternativ de alimentare, potrivit grupului.

Rezervele de combustibil de stat – date la consum!

 La începutul lunii iunie, guvernul a eliberat rezerve de combustibil de 112.000 de tone de motorină și 56.000 de tone de benzină, pentru a elimina eventualele blocaje. Este foarte posibil ca în curând rezervele de stat să fie folosite a doua oară. Fiecare companie energetică este obligată să-și constituie anumite rezerve. OMV are un mare depozit de țiței în Trieste, al cărui port este un punct important de transbordare a materiei prime. O conductă aduce de obicei petrolul la Schwechat. Cu toate acestea, deoarece țițeiul nu poate fi procesat în prezent, OMV a avut voie să vândă o parte din petrol. Spațiul liber va fi folosit pentru a alimenta cu produse semirafinate conducta pentru producția finală de la Rafinăria OMV de lângă Viena. Statul a trebuit să elibereze din rezervele de urgență pentru a compensa oprirea producției rafinăriei.

În ciuda aparentei creativități a Guvernului, în această vară ar putea exista blocaje mai grave. Acesta este motivul pentru care Guvernul va trebui, probabil, să decidă asupra eliberării suplimentare de carburanți din rezervele de urgență, în aceste zile. Criza gazelor, criza motorinei, etc. – ce face de fapt, clasa politică?!

Ministrul Energiei, Leonore Gewessler (Verzii) ne-a cerut tuturor să economisim energie: viteza minimă de 100 km/h pe autostrăzi este, de asemenea, luată în discuție – acest lucru, susține ea, ar putea economisi 25% din combustibilul consumat. Cu toate acestea, ministrul nu a reușit să ofere niciun răspuns concret cu privire la modul în care ar putea fi rezolvate diferitele probleme legate de criza carburanților! Asta înseamnă să ai un asemenea zero în Guvern!

Urgență de combustibil în Croația!

Există, de asemenea, o urgență de combustibili și în alte țări europene. În Croația, benzinăriile au fost deja nevoite să se închidă, pentru că au rămas fără carburanți sau nu au mai făcut comenzi, după impunerea plafonului de preț din partea statului,  pentru că nu vânzarea nu mai e rentabilă. La începutul săptămânii, această țară, care e o importantă destinație turistică, a prelungit cu încă două săptămâni limita de preț pentru benzinăriile de pe autostradă.

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  BYD în Germania – Șefii auto din Germania tremură în fața acestui manager chinez

  Compania multinațională chineză BYD, cunoscută anterior în Germania doar ca producător de mașini electrice, se confruntă cu dificultăți neprevăzute în țara de origine a automobilului. Peste tot, lucrurile sunt în…

  Președintele Chinei, Xi, vrea să ridice relațiile cu Ungaria la un „nivel înalt”

  După Serbia, Ungaria l-a primit cu mari eforturi și pe președintele Chinei, Xi Jinping. Soldații călare s-au aliniat joi la Budapesta pentru a-l întâmpina pe șeful statului chinez de către…