Criză de mașini noi în Austria!

Autoturismele second-hand s-au scumpit și ele cu 10%

Înmatriculările de autoturisme noi în Austria sunt la cel mai scăzut nivel din ultimii 44 de ani. Motivul: Mașinile, fie că sunt folosite sau noi, sunt în prezent insuficiente.

Criza provocată de pandemia corona și războiul din Ucraina au dus la evoluții nefavorabile în aproape toate domeniile vieții. Articolele de băcănie sunt mult mai scumpe decât anul trecut, iar prețurile la lapte au crescut cu circa 30%. Creșterea prețului la energie este și mai mare, ceea ce înseamnă, indirect, că toate bunurile produse sunt mai scumpe.

Din cauza cazurilor Corona și a blocajelor locale, locurile de producție și companiile de logistică sunt, de asemenea, blocate, iar lanțurile deaprovizionare, coordonate cu meticulozitate, sunt întrerupte. Toți acești factori se reunesc în industria auto.

Misiune aproape imposibilă: mașină nouă!

Dacă întrebați experții, mașinile noi nu numai că s-au scumpit, dar sunt și aproape imposibil de obținut! Potrivit Statistics Austria, 124.660 de mașini noi au fost înmatriculate în Austria din ianuarie până în iulie a.c, – adică, o scădere de 19,2% față de anul precedent. Înmatriculările de autoturisme noi au atins, astfel, cel mai scăzut nivel din ultimii 44 de ani.

Boom-ul mașinilor rulate!

Motivele sunt evidente și aici: probleme de producție sau eșecuri din cauza lanțurilor de aprovizionare stagnante, lipsa cipurilor, blocajele provocate de pandemia corona și războiul din Ucraina. Multe dintre vehiculele comandate pur și simplu nu pot fi livrate.

După cum a arătat ziarul heute.at,, acest lucru are un alt efect secundar: mașinile uzate sunt în prezent mai scumpe ca niciodată. O Skoda Octavia din 2017 valorează anul acesta cu 1.942 de euro mai mult decât acum doi ani, iar prețul unui Ford Focus a crescut cu 1.489 de euro. Adică, o creștere de peste zece procente. Intermediarii își freacă mâinile!…

  • Jurnalul Romanesc Viena

    Related Posts

    • iulie 1, 2025
    Cum îți schimbi permisul de conducere românesc într-o țară din UE. Ghid pentru românii din diaspora

    Dacă locuiești într-o țară europeană și ai un permis de conducere românesc, în multe cazuri îl poți folosi fără probleme. Totuși, dacă te-ai stabilit pe termen lung sau dacă permisul…

    • iunie 30, 2025
    Top 5 alimente tradiționale românești pe care le poți prepara ușor în străinătate

    Dorul de acasă se simte cel mai intens în momentele simple: o sărbătoare fără sarmale, o dimineață de weekend fără miros de cozonac sau o seară rece fără o ciorbă…