Arabia Saudită, Turcia și Egiptul intenționează să se alăture blocului BRICS!

Karen Smith


ADAUGĂ UN COMENTARIU

BRICS este acronimul creat cu peste două decenii în urmă și este asociat cu cinci piețe emergente majore: Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud. Membrii BRICS reprezintă peste 40% din populația globală și aproape un sfert din PIB-ul global. Extinderea BRICS ar putea fi iminentă, deoarece Arabia Saudită, Turcia și Egipt sunt în discuții pentru a se alătura grupului economiilor de piață emergente.

„Toate aceste țări [Arabia Saudită, Turcia și Egipt] și-au arătat interesul de a se alătura [BRICS] și se pregătesc să solicite aderarea. Cred că acesta este un pas bun, deoarece extinderea este întotdeauna privită în mod favorabil, cu siguranță se va consolida. Influența globală a BRICS”, a declarat Președinta Forumului Internațional BRICS, Purnima Anand, pentru ziarul rus Izvestia.

Anand a spus că cel de-al 14-lea summit al grupului de luna trecută din China a purtat discuții de extindere. Adăugarea Arabiei Saudite, Turciei și Egiptului ar putea deschide o nouă eră pentru dezvoltarea globală, deoarece ar stimula cooperarea multilaterală și vine într-un moment în care SUA și partenerii săi occidentali se revoltă împotriva unei noi comunități globale.

În mai, președintele chinez Xi Jinping a declarat că membrii BRICS trebuie să „respingă mentalitatea Războiului Rece și confruntarea blocurilor și să lucreze împreună pentru a construi o comunitate globală de securitate pentru toți”.

„Sper ca aceste țări să se alăture BRICS destul de curând, deoarece toți reprezentanții membrilor principali sunt interesați de extindere. Așa că va veni foarte curând”, a adăugat Anand.

Niciunul dintre liderii BRICS nu l-a condamnat public pe președintele rus Putin pentru invazia sa în Ucraina la începutul acestui an.

Huang Yanzhong, membru principal pentru sănătatea globală la Consiliul pentru Relații Externe, a declarat recent pentru Al Jazeera că BRICS este un „tip de contraofensivă diplomatică a Chinei atât pentru renașterea NATO, cât și pentru creșterea mecanismelor indo-pacifice care sunt menite să mențină puterea sa sub control”.

Anunțul s-a produs atunci când președintele Biden este programat să se întâlnească cu prințul moștenitor Mohammed bin Salman (MbS) fără ca regele Saudit Salman să fie prezent. Am subliniat corect că intenția Arabiei Saudite de a se alătura BRICS va fi anunțată înainte de întâlnirea Biden și MbS.

Viitorul și ceea ce pare a fi o expansiune iminentă a BRICS este o mai mare dovadă că lumea face tranziția într-o lume multipolară care va provoca sistemul de comerț global bazat pe dolari SUA.

ARTICOL PRELUAT DE PE https://karensmithdotblog.wordpress.com/

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Părintele Necula, despre cea mai mare problemă cu care se confruntă România în aceste vremuri

  Preotul Constantin Necula consideră că România duce lipsă în prezent de meseriaşi şi totodată că este necesară o restartare a profesionalizării acestora. Prezent la Alba Iulia la cea de-a 15-a…

  Trucuri WhatsApp – ce se întâmplă dacă apeși lung butonul camerei

  Utilizatorii WhatsApp au descoperit recent o nouă funcționalitate interesantă legată de simbolul camerei din aplicație. O actualizare majoră a fost lansată în iTunes App Store, dezvăluind o serie de trucuri…