MAREA BRITANIE SCHIMBĂ REGULILE – CCIR, anunț pentru românii cu afaceri în Regatul Unit: „Marcajul UKCA, obligatoriu după data de 31 decembrie 2022. Noul marcaj al produselor din UK acoperă majoritatea bunurilor care până acum aveau nevoie de marcajul CE… Marea Britanie se va asigura că piesele de schimb, care repară sau înlocuiesc bunuri aflate deja pe piața din UK, pot îndeplini aceleași cerințe ca bunurile pe care le repară sau le înlocuiesc”

SCRIS DE: L.J. | |

21 July 2022 13:41

Vizualizari: 374

Brexitul Brexitul aduce noi reguli pentru cetățenii Uniunii Europene care au afaceri în Marea Britanie – deci, inclusiv pentru români. Iar Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a explicat joi, 21 iulie 2022, căror norme din Regatul Unit (UK) trebuie să se conformeze acum antreprenorii din România, începând cu anul 2023.

Mai exact, mediul de afaceri românesc trebuie să se conformeze obligativității de a folosi marcajul UKCA (UK Conformity Assessed – „Evaluat pentru Conformitatea UK”) pentru bunurile introduse pe piața britanică.

Noul marcaj al produselor din UK acoperă majoritatea bunurilor care până acum aveau nevoie de marcajul CE (Conformitate Europeană). Companiile care plasează bunuri pe piața Regatului Unit vor trebui să folosească noul marcaj UKCA după data de 31 decembrie 2022, a anunțat CCIR.

În acest sens, Guvernul Britanic va introduce o serie de măsuri pentru a facilita tranziția către marcajul UKCA pentru companii. Astfel, se vor reduce costurile de retestare pentru certificarea UKCA, permițând ca certificatele furnizate de organismele de evaluare a conformității ale Uniunii Europene (UE), emise înainte de sfârșitul acestui an, să fie utilizate ca bază pentru certificarea marcajului UKCA (inclusiv un acord specific pentru materialele de construcții, prin intermediul Departamentului pentru Nivelare, Locuințe și Comunități – Department for Levelling Up, Housing and Communities). Acest lucru va preveni dublarea și creșterea imediată a costurilor pentru intreprinderi.

Guvernul Britanic va aduce precizări, în sensul în care nu va fi nevoie de retestarea stocurilor importate existente. Aceste produse vor fi considerate deja introduse pe piața Marii Britanii, ceea ce va avea rolul de a preveni reetichetarea costisitoare și inutilă a stocurilor existente.

În același timp, autoritățile britanice se vor asigura că piesele de schimb, care repară sau înlocuiesc bunuri aflate deja pe piața din UK, pot îndeplini aceleași cerințe ca și bunurile pe care le repară sau le înlocuiesc, permițând, în acest mod, ca produsele și mărfurile care necesită piese de schimb, să fie întreținute în continuare. Marcajul UKCA și detaliile importatorului vor avea permisiunea să fie adăugate produselor, folosind o etichetă exterioară sau pe un document însoțitor, până la data de 31 decembrie 2025. Acest lucru va permite companiilor să își ajusteze design-ul produsului, pentru a se adapta la modificările de marcare, într-un timp util și rentabil.

Măsurile care vor fi implementate de către Guvernul Britanic nu se vor aplica la toate produsele, existând reguli diferite pentru: dispozitive medicale, materiale de construcții, instalații pe cablu, echipamente sub presiune, transportabile, sisteme de aeronave fără pilot, produse feroviare și echipamente maritime. De asemenea, aceste măsuri nu se aplică produselor plasate pe piața din Irlanda de Nord. Având în vedere existența Protocolului Irlandei de Nord, aceste produse vor trebui să îndeplinească anumite cerințe ale Uniunii Europene. Marcajul produselor din Irlanda de Nord vor depinde de organismul de evaluare a conformității.

CCIR și Guvernul Britanic pun la dispoziția mediului de afaceri din România un ghid complet privind aceste modificari, unde pot găsi toate informațiile necesare:

https://www.gov.uk/government/news/government-to-make-it-simpler-for-businesses-to-apply-new-product-safety-markings

https://www.gov.uk/guidance/using-the-ukca-marking

https://www.gov.uk/guidance/placing-manufactured-goods-on-the-market-in-great-britain

ARTOCOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORILUI DE PE www.luju.ro: https://www.luju.ro/marea-britanie-schimba-regulile-ccir-anunt-pentru-romanii-cu-afaceri-in-regatul-unit-marcajul-ukca-obligatoriu-dupa-data-de-31-decembrie-2022-noul-marcaj-al-produselor-din-uk-acopera-majoritatea-bunurilor-care-pana-acum-aveau-nevoie-de-marcajul-ce-marea-b

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Un personaj important, atac necruțător: Acest stat mafiot corupt ucrainean practic ne-a păcălit pe toți

  Dominic Cummings, fost șef de campanie Brexit, și fost consilier principal al lui Boris Johnson, a lansat joi un atac dur împotriva sprijinului occidental pentru Ucraina. Într-un interviu pentru ziarul I,…

  Putin demonstrează putere militară înaintea vizitei în China, stârnind controverse în Japonia

  Putin se pregătește pentru prima sa călătorie internațională de la realegerea sa în China în luna mai, iar o serie de manevre țintite au escaladat considerabil tensiunile cu Japonia vecină.…