
Cum vă puteți proteja de fraudele online
Două femei din Burgenland au căzut victimele escrocilor de pe internet: un bărbat de 81 de ani a făcut un transfer la un presupus inginer de nave, iar o altă femeie a plătit pentru a răscumpăra un presupus soldat din Yemen.
Două femei din Burgenland au transferat câteva mii de euro escrocilor de pe internet. O bătrână de 81 de ani a plătit unui presupus inginer de navă din Tripoli o sumă de patru cifre, iar o femeie din sudul landului Burgenland a vrut să cumpere un soldat din Yemen de la armata SUA cu o sumă de cinci cifre, conform Direcției de Poliție a landului, care a raportat miercuri acest caz.
Fraudă planificată de luni de zile
Potrivit poliției, escrocul străin, care s-a pozat ca inginer de nave, a construit de-a lungul lunilor o relație de încredere cu bătrâna de 81 de ani din cartierul Oberwart și a tot cerut bani, promițând că îi va investi profitabil. Dar, la ultima cerere, femeia și-a anunțat în cele din urmă fiul, care a anunțat, la rândul lui, poliția.
Cea de-a doua femeie, tot din districtul Oberwart, a fost rugată de un cunoscut pe de pe Internet să transfere bani pentru a cumpăra un soldat deținut de armata SUA în Yemen. În acest scop, escrocul a inițiat un total de zece tranzacții. Poliția investighează cazul.
8 tehnici de hacking pe care ar trebui să le știe orice utilizator de Internet
Tot ce este nevoie este ca unul dintre angajații tăi să facă clic pe un link cu aspect inocent dintr-un e-mail pentru a descărca un program rău intenționat care ar putea avea un efect dăunător asupra afacerii tale.
Mai jos vă prezentăm o listă de tehnici de hacking pe care ar trebui să le cunoașteți și să luați toate măsurile posibile pentru a le evita.
Phishing
Phishingul este cea mai comună tehnică de hacking. Toate căsuțele noastre primite și aplicațiile de mesagerie text sunt pline zilnic cu mesaje de phishing. Acestea sunt mesaje deghizate fie ca o organizație (Amazon, Netflix etc.) fie ca o persoană în care ai încredere și, în cele mai multe cazuri, va spune o poveste pentru a te păcăli să dai clic pe un link sau să deschizi un atașament.
De obicei, acestea fac următoarele:
Vă informează că cineva a încercat să se conecteze la site-ul dvs. și ar trebui să vă actualizați datele de conectare
Pretind că există o problemă cu contul dvs. sau cu informațiile dvs. de plată (consultați exemplul Amazon de mai jos)
Vă cer să confirmați unele informații personale
Includ o factură falsă
Vă informează că sunteți eligibil să vă înregistrați pentru o rambursare de bani, de stat sau federală
Oferă lucruri/premii gratuite
Este trimis de la unul dintre prietenii voștri, cu un link obscur (vezi exemplul de mai jos)
Pentru a vă proteja pe dumneavoastră și afacerea dvs,
Nu faceți niciodată clic pe niciun link din e-mailuri și teste, decât dacă vă așteptați la ele!
Confirmați întotdeauna validitatea e-mailului cu expeditorul înainte de a face clic pe un link sau de a descărca un fișier
Verificați întotdeauna adresa de e-mail a expeditorului, deoarece aceasta vă va ajuta să identificați un e-mail de phishing. În exemplul Amazon de mai jos, adresa de e-mail este apointyuatty6ahstywuyaj-vx78556467@adminesaccptckad.com. Aceasta nu este o adresă de e-mail oficială @amazon.com.