De aia sunt bune recensămintele digitale, rețelele de socializare și slava!

Prof dr. Gheorghe Piperea

Reducerea consumului de gaze și de electricitate nu este deloc recomandare, e obligație sever sancționată. Așa cum n-au fost simple recomandări nici segregarea socială, nici masca și nici “imunizarea”.
Francezii sunt sunați de angajații de la gaze sau de la electricitate pentru a da explicații relative la depășirea “recomandărilor” de așa-numită sobrietate energetică. Conversația se termină, de regulă, cu amenințarea cu debranșarea în caz de recidivă. Nu mă îndoiesc că se va ajunge și la asta, măcar cu titlu de exemplu, pentru intimidare/disuasiune. Ca să se știe că nu îți poți face de cap într-o societate care îți vrea numa’ binele și libertatea. Va urma și apa curentă, care e deja raționalizată, în sute de orașe (bogații vor putea, totuși, să își ude în continuare gazonul și să își împrospăteze zilnic piscinele, căci privilegiile sunt privilegii, ce naiba). Mai la vest, în puternica și onesta Germanie, oamenii își fac provizii de lemne de foc. Mulți le fură. Nu știu unde/cum le vor utiliza, că nu au sobe. Bine că noi încă avem sobe, puț cu lanț și găleată, vegetație pentru dobitoace și veceu în curte – iată civilizație, iată reziliență. Avem cu ce, frate.
Notă suplimentară: de unde știe funcționarul de la gaze sau electricitate că tu ai stat ieri 5 ore să faci gem, zacuscă sau sarmale? Păi știe, pentru că are sistem digital de monitorizare și zmartbil, cerut chiar de tine, că e comod și economicos (nu e niciuna, nici alta, dar așa ți s-a vândut, prin fabricarea voinței tale “libere”). Tot așa s-a “știut” că ești asimptomatic, pe baza unor teste ne-fezabile.
Cum te debranșează furnizorul, chiar dacă ai un contract pe care îl achiți, chiar dacă ai un consum decent, dar apreciat de “specialistul” de la telefon/platforma digitală de control? Păi, simplu. Totul e digitalizat. Poți rămâne fără energie și apă așa cum poți rămâne fără acces la banii tăi din bancă, pentru că nu ți-ai actualizat o dată la 6 luni datele cu caracter personal și așa cum poți rămâne fără loc de muncă sau acces la curs la facultate pentru că nu te-ai “imunizat” cu a ț-șpea doză de nușce ser experimental, dar magic.
De aia sunt bune recensămintele digitale, rețelele de socializare și slava.

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL AUTORULUI DE PE www.gandeste.org: https://gandeste.org/analize-si-opinii/gheorghe-piperea-de-aia-sunt-bune-recensamintele-digitale-retelele-de-socializare-si-slava/125362/

  • Jurnalul Romanesc Viena

    Related Posts

    • iulie 1, 2025
    Cum îți schimbi permisul de conducere românesc într-o țară din UE. Ghid pentru românii din diaspora

    Dacă locuiești într-o țară europeană și ai un permis de conducere românesc, în multe cazuri îl poți folosi fără probleme. Totuși, dacă te-ai stabilit pe termen lung sau dacă permisul…

    • iunie 30, 2025
    Top 5 alimente tradiționale românești pe care le poți prepara ușor în străinătate

    Dorul de acasă se simte cel mai intens în momentele simple: o sărbătoare fără sarmale, o dimineață de weekend fără miros de cozonac sau o seară rece fără o ciorbă…