Până în 2030, va exista un deficit de până la 75.000 de asistenți medicali

Personalul medical este solicitat. Pentru a facilita începerea unei cariere în domeniul asistenței medicale și pentru a aborda un grup țintă mai mare, multe lucruri au fost deja posibile-

Deficitul de personal din spitale și unități de îngrijire este deja mare, iar nevoia de angajați calificați va continua să crească. Au fost luate diverse măsuri pentru a îmbunătăți condițiile-cadru de intrare în profesia de asistent medical și vor fi introduse, de asemenea, noi parcursuri de formare.

Plata din prima zi de instruire

Numele este greoi, dar în ceea ce privește conținutul, Nursing Training Purpose Subsidy Act a implementat o cerere de lungă durată a industriei de asistență medicală. Din acest an, au existat cel puțin 600 de euro pe lună pentru formarea într-o profesie de asistent medical, de douăsprezece ori pe an. Formarea asistenților medicali, asistenților medicali și a asistenței medicale avansate și a asistenței medicale și a asistenței medicale este susținută pe întreaga perioadă de formare.

Elevii de la școlile gimnaziale și superioare profesionale pentru asistență medicală primesc, de asemenea, 600 de euro pe lună pentru perioadele de stagii obligatorii.

În Burgenland, această ofertă a fost completată. Elevii și studenții care finalizează formarea într-o profesie de asistent medical pot fi angajați din prima zi de formare la unul dintre spitalele din Krages (Gesundheit Burgenland), la Spitalul Fraților Milostivirii sau la un cămin de bătrâni și îngrijire medicală. În schimb, primesc încă 600 de euro brut de 14 ori pe an și sunt acoperiți de asigurări sociale. Nu contează ce formare de asistență medicală este ales, spune Leo Szemeliker, purtător de cuvânt pentru Sănătate Burgenland. Singura condiție este că trebuie să lucrați într-un spital sau într-o unitate de îngrijire din Burgenland după terminarea instruirii. Nu este încă posibil să vorbim despre o criză a asistenței medicale în Burgenland, adaugă el. „Dar trebuie să construim înainte.”

Municipalitatea Salzburg din Kuchl merge cu un pas mai departe. Pentru a asigura îngrijirea în „Casa Bătrânilor”, municipalitatea plătește un salariu întreg (2300 de euro brut) în timpul instruirii. Se așteptau două sau trei cereri, spune managerul medical András Weidensee. Sunt aproape 20 dintre ei, dintre care trei au fost deja angajați, iar o altă asistentă medicală stagiară va sosi înainte de vară. Părțile interesate au fost trimise la centrele de îngrijire din apropierea locuinței.”În comuna Grödig, de exemplu, există condiții similare”, spune Weidensee.

Ucenicia în domeniul asistenței medicale va veni în toamnă

Criticile au fost mari până la final, dar miercuri ucenicia în domeniul asistenței medicale a fost decisă ca parte a reformei asistenței medicale. Acest lucru înseamnă că, începând cu toamna, va exista o formare dublă ca asistent medical (trei ani) sau asistent medical (patru ani). Acest lucru a închis un decalaj de formare în domeniul asistenței medicale. Până în prezent, oricine dorea să obțină un punct de sprijin în asistență medicală ar putea face acest lucru pentru serviciul superior după o diplomă corespunzătoare a universității de științe aplicate sau pentru profesia de asistent medical (specialist) după formarea la școlile de sănătate și asistență medicală. Cu toate acestea, pentru școlile de asistență medicală este necesară o vârstă minimă de 17 ani.Deși această restricție de vârstă este prevăzută și în ucenicia pentru activități pe pacienți, formarea poate fi încă începută imediat după școlarizarea obligatorie. Practica profesională târzie în timpul antrenamentelor este criticată de adversari. „În primii ani de formare, ucenicii pot fi, în cel mai bun caz, angajați ca asistenți departe de pacienți. Acest lucru contrazice scopul formării duale și nu promovează în niciun fel atractivitatea profesiei de asistent medical”, spune, de exemplu, Asociația Austriacă de Sănătate și Asistență Medicală. Ar fi mai bine să extindem în continuare experimentul școlar privind formarea în domeniul asistenței medicale în școlile medii și superioare profesionale. În prezent, această pistă de formare este testată în nouă locații cu diplomă de liceu și în șapte locații ca certificat de absolvire a școlii intermediare.

Ucenicia în domeniul asistenței medicale urmează să înceapă treptat ca un proiect-pilot. În primul an, vor începe doar trei clase de școală profesională – în Austria Inferioară și Superioară, precum și în Vorarlberg. După cel mult șapte ani, urmează să se efectueze o evaluare externă. Elveția servește drept model pentru această cale de antrenament. Acolo, formarea în domeniul asistenței medicale a fost deja introdusă odată cu reforma în domeniul sănătății în 2004. Între timp, ucenicia ca specialist în sănătate este una dintre cele mai populare trei ucenicii din țară.

Asistenții medicali din străinătate ar trebui să atenueze deficitul

Până în 2030, va exista un deficit de până la 75.000 de asistenți medicali – o cerere care nu poate fi satisfăcută fără aflux. Pentru a permite personalului calificat din țări terțe să obțină mai rapid un punct de sprijin în profesia de asistent medical, cartonașul roșu-alb-roșu a fost relaxat anul trecut. Obstacolul recunoașterii profesionale rămâne. Ceea ce este nou este faptul că persoanele care încă mai trebuie să finalizeze cursuri suplimentare pentru nostrificare completă sunt deja disponibile în timpul

Să li se permită să lucreze în sectorul îngrijirii cu prag scăzut după recuperarea acestor calificări. Anterior, toate cerințele trebuiau îndeplinite în avans.

Întrucât profesiile din domeniul sănătății și îngrijirii din Austria se numără printre profesiile reglementate cu cerințe educaționale precis definite, lucrătorii calificați din străinătate trebuie mai întâi să aibă cunoștințele lor. Potrivit legii, procedura de recunoaștere în sine poate dura maximum patru luni. În cele mai multe cazuri, cu toate acestea, adăugiri încă mai trebuie să fie alcătuite.

Și asta poate dura timp, deoarece oferta potrivită nu este întotdeauna disponibilă imediat.

Organizațiile de sponsorizare ale unităților de îngrijire văd încă loc de îmbunătățiri în ceea ce privește recunoașterea. Acest lucru se datorează faptului că cerințele care trebuie îndeplinite sunt decise de centrul de formare comparabil respectiv din Austria. Universitățile de științe aplicate sunt responsabile pentru formarea diplomelor, în timp ce statele federale și școlile pentru asistență medicală situate acolo sunt responsabile pentru asistența medicală și asistența medicală.

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Italia permite inseminarea artificială pentru văduve

  Ministerul italian al Sănătății și-a actualizat orientările privind reproducerea asistată medical. Acum permite, de asemenea, accesul femeilor care au solicitat procedura împreună cu partenerul lor de sex masculin, dar acum…

  De ce vaccinul AstraZeneca nu mai este aprobat

  Vaccinul corona de la compania farmaceutică suedezo-britanică AstraZeneca, Vaxzevria, nu mai este aprobat în UE. Retragerea autorizației, care fusese deja decisă în martie, a intrat în vigoare marți, potrivit unui…